09.01.2020

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Ankara Altındağ İlçe Müftülüğümüzde Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında düzenlenen seminerler devam ediyor.

Seminerlerle; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlanarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincinin ulaştırılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Altındağ İlçe  Müftülüğü  tarafından “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerini 1. grupta bulunan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarımız tamamlamıştır.

Müftülüğümüzün konferans salonunda düzenlenen seminer İlçe Müftümüz Orhan ÖRNEK’in açılış konuşmaları ile başladı. Müftümüz ailenin kurulması ve korunması, aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması gibi konuları dile getirdi. Seminer Şube Müdürümüz Süleyman Büber, Şefimiz Ali İhsan Akçeşme, Vaizlerimizden; Yusuf İslamoğlu, İsa Uysal, Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla ve Müftülüğümüz bünyesinde görevli imam-hatip ve müezzin-kayyımlarmız katıldı.

06.01.2020 tarihinde başlayan seminerin ilk grubu 08.01.2020 tarihinde sonlanarak belgeleri Müftümüz Orhan Örnek tarafından kendilerine takdim edildi.

2. Grup 13.01.2020–15.01.2020 tarihlerinde

3. grup 20.01.2020–22.01.2020 tarihlerinde

4. grup ise 27.01.2020–29.01.2020 tarihlerinde icra edilecektir.