14.03.2019

MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE 18 MART ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

14.03.2019 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığının projesi kapsamında Müftülüğümüzce “18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Seferi” münasebetiyle lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi. Şair Baki Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Altındağ Müftüsü Enver TÜRKMEN, Şube Müdürü Sıtkı YILMAZ, Personel Şefi Aliihsan AKÇEŞME, Eğitim Uzmanı Süleyman TENGER, yarışmaya katılan okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Yarışmada Hacıbayram Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Esad DEMİR birinci, Altındağ Gazi Anadolu Lisesinden Ayşenur YAVAŞ ikinci,  Altındağ Ankara Anadolu Lisesinden Siyabe Özlem KAYA üçüncü oldu.  Ödül olarak Birinciye tam cumhuriyet altını, ikinciye yarım cumhuriyet altını, üçüncüye çeyrek cumhuriyet altını verilen Program komisyon başkanı Şube Müdürü Sıtkı YILMAZ ve komisyon üyelerinin yarışmacılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının bulunduğu kitapları hediye vermesiyle son buldu.