26.04.2024

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Altındağ Müftülüğümüze bağlı Karapürçek Mahallesi Arafat Kız Kur'an Kursumuzda hıfzını tamamlayan hafızlarımız icazet aldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı'nın katılımıylarıyla düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde 46 kız öğrencimize icazet verildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı'nın programda yaptığı konuşmasında, hafızlık törenlerinin merasimlerin en hayırlısı olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. İşte en hayırlıları burada. Kur’an öğrenenler burada, öğretenler burada, onların yakınları burada. Dolayısıyla bu merasim de en hayırlı merasimdir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlığın öneminden bahsederek, “Hafızlarımızın ömrü boyunca yapacakları iş, imkanları doğrultusunda salih amel işlemek ve yapacakları vazifelerinde insanlara ibadetleri, inançları, ahlaki konularda muamelat konusunda destek olmak, yardımcı olmak, hakkı tavsiye etmek. Bütün hafızlar Peygamber Efendimizin varisleridir.” diye konuştu.

Programa, Erzurum Milletvekili Sayın Zehra TAŞKESENLİOĞLU, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sayın Dr. Kerim Şükrü ÜNLÜ, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı Sayın İbrahim YILMAZ,  Altındağ Kaymakamı Sayın Cumali ATİLLA, Yenimahalle Müftüsü Sayın Murat OKUYAR, Pursaklar Müftüsü Sayın Nihat SEVİL, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.