06.10.2022

2022 MEVLİD-İ NEBİ, CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİ İLE KONFERANS DÜZENLENDİ

05.10.2022 Çarşamba günü Melike Hatun Cami Konferans Salonunda “Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN, İl Müftü Yardımcısı Fazlı MUTLU, Mamak İlçe Müftüsü Celil KARACA ve Altındağ İlçe Müftümüz Orhan ÖRNEK teşrif ettiler.

Toplantı Hacı Bayram-ı Veli Cami Uzman İmam-Hatibi Yunus KOÇAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından sinevizyon gösterimi yer aldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından İlçemiz Müftüsü Örnek günün önemine binaen kısa bir konuşma sonrası sözü Sayın İşliyene bıraktı.

İşliyen konuşmalarında içinde bulunduğumuz bu haftanın ne kadar önemli olduğundan, din görevliliğinin ne denli ehemmiyet arz ettiğinden ve camilerin İslam ve Müslümanlar için ne kadar anlamlı olduğundan bahsederek sözlerine son verdiler.

Sayın İşliyen’in bu güzel konferansının ardından görevlilerimizden Özge KÖKSAL Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 3. sü, Ali ŞAHİN Etkili Hutbe Okuma Yarışmasında bölge birincisi olarak Altındağ Müftülüğümüzü en güzel şekilde temsil etmişlerdir ve göstermiş oldukları başarıdan ötürü Sayın İşliyen hediyelerini kendilerine takdim ettiler.