20.12.2021

128 HAFIZIMIZIN HAFIZLIK İCAZET PROGRAMI

19.12.2021 Pazar günü Melike Hatun Camii’nde Altındağ Müftülüğüne Bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlamış öğrencilerimizin hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.

Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Reisü’l-Kurra vekili Ramazan PAKDİL, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN ve Altındağ Müftümüz Orhan ÖRNEK hocalarımız teşrif ettiler.

Program Melike Hatun Camii Uzman İmam-Hatibi Selami SEÇGİN hocamızın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih AKYÜZ Kur’an tilavetinde bulundular.

Kur’an tilavetlerinin ardından Altındağ Müftümüz Sayın Orhan ÖRNEK, sonrasında Ankara Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN günün anlam ve önemine dair yapmış oldukları konuşmaları ile kürsüyü teşrif ettiler.

Sayın ÖRNEK ve Sayın DOĞAN’IN konuşmalarının ardından Ramazan PAKDİL hocamızın riyasetinde hafızlarımız Kur’an tilaveti gerçekleştirmişlerdir.

Hafızlarımızın Kur’an tilaveti sonrası Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali ERBAŞ hocamız teşrif ettiler. Her Müslümanın, Kur’an’ı okuması, anlaması, yaşaması ve anlatması gerektiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Hafızlarımıza bu vazife çok daha fazla yakışıyor. Çünkü onlar yürüyen bir Kur’an’dır. Gönlümüz ister ki, camilerimizin mihrapları, minberleri hafızlarımızla süslensin.” dedi.

Sayın Erbaş’ın konuşmalarının ardından Öğle namazına geçildi ve namaz sonrasında 128 hafızımızın icazet ve hediyeleri kendilerine takdim edilerek program sonlandırıldı.