19.10.2021

2021 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI MELİKE HATUN CAMİİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Altındağ İlçe Müftülüğü tarafından Hazreti Peygamberin veladeti münasebeti ile 19.10.2021 salı günü düzenlediği Mevlid-i Nebi Haftası programı, Ankara İl Müftüsü Sayın Dr. Yusuf DOĞAN’IN sohbetleri ile Melike Hatun Camii’nde yapıldı.

Program Altındağ Osmanlı Mescidi İmam-Hatibi Cafer AKBAY’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Altındağ Müftümüz Sayın Orhan ÖRNEK selamlama konuşmalarını yapmak için sahneye çıktı.

Sayın Örnek; Vefa konusunu ele alarak insanın kendisine vefasından, insanlara vefasından ve peygambere vefadan bahsederek “ Bizlere her hususta örnek olan alemlere rahmet Peygamberimiz (S.A.S) Peygamberlikten önce de, Peygamberlikten sonra da, en güzel şekilde, her hususta olduğu gibi, vefa hususunda da bizlere en güzel örnektir. En büyük vefa Alemlerin Rabbi olan Allah’a olan vefadır.” diyerek sözlerine son verdi.

Müftümüz Sayın Orhan ÖRNEK’in ardından konuşmalarını yapmak için sahneye Ankara İl Müftüsü Sayın Dr. Yusuf DOĞAN çıktılar.

Sayın Doğan; günün önemine binaen Peygamber Efendimize saygıdan, vefadan ve önderliğinden bahsederken; “Lefkoşa’da bir Camii’de Şifa-i Şerif gördüm bizim hükümranlığımız boyunca 400 yıl burada bu Şifa-i Şerifi okumuşlar, ama bir kopukluk var kopukluğun merkezinde ise muhabbetsizlik var, muhabbet olması lazım ve bu muhabbeti dalga dalga biz yayacağız” diyerek Rabbimize, Peygamberimize, dinimize muhabbet ve vefayı her daim diri tutmamız gerektiğinden bahsettiler.

Program, Altındağ Müftülüğümüz tarafından Müftümüz Sayın Orhan ÖRNEK’in takdinleri ile Sayın Dr. Yusuf DOĞAN’a Hilye-i Şerif hediye edilerek sona erdi.