06.10.2021

ALTINDAĞ MÜFTÜLÜĞÜNCE 1-7 EKİM CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİ İLE DİN GÖREVLİLERİMİZE YÖNELİK “CAMİ, DİN GÖREVLİLERİ VE VEFA” KONULU BİR KONFERANS PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

05.10.2021 Salı günü Melike Hatun Camii Konferans Salonu’nda İmam-Hatipler, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik bir konferans düzenlendi.

Program Hacı Bayram Camii Müezzin-Kayyımı Muhammed Said CENGİZ hocanın Kur’an tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından Müftümüz Orhan ÖRNEK bir selamlaşma konuşması yaptı. Din Görevlilerimize yönelik günün anlam ve önemine dair güzel dilek ve temennilerinde bulundu ve daha sonrasında sözü Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sayın Mustafa IRMAKLI ‘ya bıraktı.

Sayın Irmaklı Vefa konulu düzenlenen konferansta Kuran ve Sünnet bağlamında vefa kavramına değinerek asr-ı saadette Hz. Peygamberin vefaya dair yaşadığı bir takım örnekler verdi. Dolaysıyla günümüzde insanlığın yaşadığı buhran ve krizlerden çıkması için manevi değerleri ön planda tutarak vefayı anlatmamız gerektiğine değindi. Kişi öncelikli olarak Allaha, Peygambere ve ailesine karşı vefalı davranmalıdır diyerek konuşmalarını sürdürdü. Sonrasında din görevlilerine yönelik güzel temennilerde bulunarak konuşmalarını sonlandırdı. Programın sonunda İlçe Müftümüz Orhan Örnek tarafından kendisine günün anısına dair bir plaket takdim edildi.