30.10.2017

MELİKE HATUN CAMİİ AÇILDI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 4 yıl önce yapımına başlanan, 7 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Melike Hatun Camisi törenle açıldı.

Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneğince, "İtfaiye Meydanı" olarak da bilinen Ulus Erbakan Meydanı'nda 4 yıl önce yapımına başlanılan caminin açılışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Binali YILDIRIM tarafından gerçekleştirildi.

Açılış programına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN, Başbakan Binali YILDIRIM, Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali ERBAŞ, Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, Altındağ İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN, İlçe Müftüleri ve Camii yapımında emeği geçen Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halim ALTUNKAL’ın yanı sıra on binlerce vatandaşımız katıldı.

HacıBayram Camii Baş İmam Hatibi Ahmet KARALI, HacıBayram Camii Uzman İmam Hatibi Yunus KOÇAN, Karapürçek Mahallesi Tevhit Camii İmam Hatibi Orhan DEMİROK, Zincirli Camii İmam Hatibi Selami GEÇKEN ve Zincirli Camii Müezzin Kayyımı Davut BULUTLU’nun okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kılınan Cuma namazından sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN, Başbakanımız Binali YILDIRIM Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ’ın yaptıkları konuşmalarla devam etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN yaptığı konuşmasında Camiye ismi verilen Melike Hatun hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirdikten sonra Camii yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza ve görevlilere teşekkür ederek Caminin Türkiye’mize ve Ankara’mıza hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Program Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın yaptığı dua ile son buldu.