09.05.2018

ARAFAT YATILI KIZ KUR'AN KURSU VE MİRAÇ KIZ KUR'AN KURSUNUN AÇILIŞLARI YAPILDI

08.05.2018 Salı günü Müftülüğümüzce Miraç Kız Kur’an Kursu ve Arafat Yatılı Kız Kur’an Kurslarının açılış programı düzenlendi. İlk olarak Miraç Kuran Kursu, Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN, Kalecik İlçe Müftüsü Faruk LATİFOĞLU, Şube Müdürü Sıtkı YILMAZ, Kursun yapımında ve bitirilmesinde emeği geçen ÇAMTOSUN ailesi ve vatandaşlarımızın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Personel Şefi Aliihsan AKÇEŞME’nin yaptığı açılış programı, Miraç Camii İmam Hatibi Çetin KOÇAN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN’in açılış ve selamlama konuşması ile devam etti Kalecik İlçe Müftüsü Faruk LATİFOĞLU’nunda konuşma yaptığı program Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU tarafından Hayırsever aileyi temsilen Cem ÇAMTOSUN’a Plaket verilmesi ve Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU tarafından yapılan dua ile kursumuzun açılışı gerçekleştirildi.

Miraç Kuran Kursunun açılış programından sonra Ankara İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU ve İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek hizmete açılan İlçe Müftülüğümüze bağlı Ahi Elvan Caminin açılış programına katıldılar.

Ahi Elvan caminin açılış programından sonra daha önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Arafat Yatılı Kız Kur’an Kursunun açılışı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN, Kalecik Müftüsü Faruk LATİFOĞLU, Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Elmadağ Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU, Şube Müdürü Sıtkı YILMAZ, Din görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen program Hacıbayram Camii Uzman İmam Hatibi Yunus KOÇAN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  İlçe Müftümüz Enver TÜRKMEN’in açılış ve selamlama konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ’ in yaptığı konuşma ile devam etti. Kursun Yapımında emeği geçen Hayırsever vatandaşlarımıza verilen plaketler ve yapılan dua ile kursumuzun açılışı gerçekleştirildi.