13.08.2018

CAMİDEN SAHAYA-6 FUTBOL TURNUVASI ÖDÜL TÖREN

CAMİDEN SAHAYA

Akyurt Müftülüğü, Akyurt Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğünün Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik olarak ortaklaşa yürüttüğü “Camiden Sahaya” futbol turnuvasının altıncısı 07.08.2018 Salı günü kupa töreni ile tamamlandı.

Yıldızlar ve Küçükler kategorisinde 21 cami, 55 takım, 700 öğrenci ile 05 Temmuz-07 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada135 müsabaka yapıldı. Yıldızlar kategorisinde Kalaba Camii, Küçüklerde ise Merkez Camii şampiyon oldu.

Turnuvaya katılan Yaz Kur’an Kursları öğrencilerimizin forma vb. spor gereçleri Akyurt Belediyesince karşılandı.

Kupa törenine Akyurt Kaymakamı Osman ALTIN, Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ, İlçe Müftüsü Ahmet SARITAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kemal YURTOĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa SOYKÖK, Din Görevlileri ve veliler katıldı.

İlçe Müftüsü Ahmet SARITAŞ yaptığı konuşmada “Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarında 2000 öğrenci ile eğitim ve öğretim yapıldığını, 700 öğrencinin turnuvaya dâhil olduğunu, öğrencilerin bedenen ve ruhengelişme gösterdiğini ifade etti. Din görevlilerimize emek ve özverilerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ yaptığı konuşmada “Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri, gençlik hizmetleri vb. alanlarda boşluk bırakmaması gerektiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının önemi ve gereğini yaşadığımız 15 Temmuztecrübesiyle derinden hissedildiğini ifade etti.”

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa SOYKÖKyaptığı konuşmada, “Görünen bu manzaranın Camiden hayata hayatın her alanında Diyanetin var olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Akyurt Kaymakamı Osman ALTIN yaptığı konuşmada“Devletin her alanda faal olduğunu, bu proje sayesinde çocukların hem İslam ahlakını hem de spor ahlakını kazandıklarını ifade etti.

Tören kupa, ödül ve hediye takdimi ile son buldu.