19.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSI

AKYURT’TA KUTLU DOĞUM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Akyurt İlçe Müftülüğünün organizesi,  Akyurt Kaymakamlığı ve Akyurt Belediye Başkanlığının katkıları ile “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum Haftası Konferansı Belediyemiz Necip Fazıl Konferans Salonunda 19.04.2017 tarihinde saat 11:00 de gerçekleşti.

Programa Akyurt Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Yardımcıları, İl Müftüsü, İlçe Müftüsü, Daire Amirleri, Din Görevlileri Kur’an Kursu Öğreticileri, Öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, 15 Temmuz Şehitler Ehlibeyt Erkek Kur’an Kursu Öğrencimiz Yunus DALKIRAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından aynı Kurs öğrencimiz Muhammed GÜVEN’in sela okuması ile başladı.

Açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Ahmet SARITAŞ yaptı. Akyurt Kaymakamımız Sayın Osman ALTIN günün anlam ve önemini belirten  konuşma yaptı.

İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU konferansını vermek üzere sahne aldı. Haftanın önemine binaen Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örneklerle kesitler anlatan SÖNMEZOĞLU, Müslüman, başkasının hakkını gözeten, Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi olduğunu, “Mü’min İnsanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”  hadisi şerifini söyleyerek daha fazla güven toplumunu oluşturmak için gayret sarf etmemiz gerektiğini söyledi. Akyurt’ta Müftülüğümüz tarafından yapımı devam eden 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılacağının müjdesini ve 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarının açılması için gereken desteği vereceğini söyledi.

15 Temmuz Şehitler Ehl-i Beyt Kur’an Kursu öğrencilerimiz ilahi korosundan ilahi dinletisinin ardından Kaymakamımız  Osman ALTIN tarafından Ankara İl Müftüsüne buket, Belediye Başkanımız Gültekin AYANTAŞ tarafından hediye takdim edildi. Ardından protokol sahneye davet edilerek gül takdim edilerek program sona erdi. Programdan sonra Akyurt Belediyesinin sponsorluğunda misafirlerimize Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.