10.12.2019

Tecrübe Paylaşımı Toplantısı

Yenimahalle İlçe Müftülüğünde “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca cami hizmetlerinde verimliliği artırmak ve örnek projelerin paylaşılarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında, Yenimahalle İlçe Müftülüğünde “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” düzenlendi.

Yenimahalle İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı ve moderatör olarak Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Daire Başkanı Orhan İşler; konuşmacı olarak Uzman İmam Hatip Mehmet Atalay, İmam Hatip Mahmut Eroğlu ve Müezzin Kayyım Etem Andırınlı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Cami ve Hayat” konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

İlçe Müftüsü Sinan Kazancı’nın selamlama konuşmasının ardından programın başkanlığını ve moderatörlüğünü yapan Sicil Daire Başkanı Orhan İşler, açış konuşmasını yaparak “Tecrübe Paylaşımı ve Toplantıları” hakkında bilgi verdi.

İstanbul Eyüpsultan Müftülüğü Hacı Osman Torun Camii İmam Hatibi Mahmut Eroğlu; minare gölgesinde nikâh, iftar programları, gençlere yönelik faaliyetler, mahalle sakinlerine yönelik çalışmalar, radyo-tv programları, engellilere yönelik çalışmalar, sportif faaliyetler, kardeş şehir kardeş cami gibi proje ve çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Sarıyer Müftülüğü İTÜ Kampüs Camii Uzman İmam Hatibi Mehmet Atalay ise OMÜ Kampüs Camii örnek projesi Cami Gençlik ve Kadın Akademi hakkında bilgi verdi. “Mabedin ve Mektebin Gölgesinde Bir Gençlik” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Atalay, proje ve çalışmalarıyla ilgili detaylı sunum gerçekleştirdi.

Son olarak Kahramanmaraş Göksun Müftülüğü Ulu Cami Müezzin Kayyımı Etem Andırınlı’nın Kahramanmaraş’ta mahalle sakinleri ve gençlere yönelik faaliyetlerinin yanı sıra Çadırkent’te bulunan vatandaşlara ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında yaptığı sunumun ardından, toplantı plaket takdimi ile sona erdi.