15.11.2023

MURAT OKUYAR

1981 yılında Giresun'da doğdu. Orta öğrenimini Şebinkarahisar İmam-Hatip-Lisesi’nde,İlahiyat Fakültesini Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. İlahiyat Fakültesi öğrencisi iken hafızlık çalışması yaptı. 2005 yılında Askerlik görevini ifa etti. 2008 yılında  Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun oldu. 2012 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2001 yılında İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Kağızman ilçe vaizliği, 2011 yılında Tirebolu ilçe vaizliği, 2013 yılında Giresun il vaizligi görevlerinde bulundu. Paris Din Hizmetleri Ataşeliği'nde kısa dönem yurt dışı görevi yaptı. 2013-2017 Kırklareli-Kofçaz, 2017-2020 Bartın-Ulus, 2020-2023 tarihleri arasinda Sakarya-Geyve İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü. 15.11.2023 tarihinde Yenimahalle İlçe Müftülüğü görevine başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam eden OKUYAR, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Görev yaptığı müftülüklerde birçok İl Müftüsü ve Kaymakam tarafından Teşekkür, Başarı ve Üstün Başarı Belgeleri; Sakarya Valisi tarafından ödül,  Muhterem Diyanet İşleri Başkanı tarafından da üstün gayretleri nedeniyle Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir.

Tamamlanmış çalışmaları:

1-Kıraatlar Açısından Elmalılı ve Çantay Meallerinin Değerlendirilmesi-Yüksek Lisans Tezi

2-Kur'an'da Ruhbanlık Kavramı-Lisans Tezi

3-İslam Hukukunun Maksat ve Hikmetleri

4-Buluğu'l-Meram'da Hanefi Fıkıhçılarının İstidlal Etmediği Hadisler ve Gerekçeleri

5-Evlilikte Eşler Arasındaki Denklik Meselesi-Kefaet

6-Engelleyici Durumlar Bağlamında İstitaat- Uluslararası Hac Sempozyumu

Devam eden Çalışmaları:

Hac İbadeti İle İlgili Güncel Sorunların Fıkhi Açıdan Değerlendirilmesi-   Doktora Tezi

Yayınlanmaya devam eden çeşitli makale ve köşe yazıları...