23.01.2018

Erken Yaşta ve zorla evlilik Semineri

Yenimahalle İlçe Müftülüğü’nde "Erken Yaşta ve Zorla Evlilik" Semineri Düzenlendi.

Erken yaşta ve zorla evliliklerin engellenmesi, bu konuda toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, kadına yönelik şiddetle mücadelede cezai yaptırımlar hakkında din görevlilerimizin bilgilendirilmeleri amacıyla, Yenimahalle İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda seminer programı düzenlendi.

Yenimahalle İlçe Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Erken Yaşta ve Zorla Evlilik" konulu seminerin sunumlarını Psikolog Muradiye Oral ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Emine Koç yaptı.

Muradiye Oral, kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışlar, kadına yönelik şiddetle mücadele ve cezai yaptırımlar ve dünya genelinde erken yaşta evlilik istatistikleri hakkında bilgi verirken, erken yaşta evliliğin dünyanın her yerinde çok büyük bir sorun olduğunu belirtti. Emine Koç ise erken yaşta ve zorla evliliğin nedenleri, sonuçları ve bu alanda yapılan çalışmalar ile erken yaşta evliliklerin engellenmesi konusunda çözüm önerileri üzerinde durdu.