15.06.2016

VEKİL İMAM HATİP VE VEKİL MÜEZZİN KAYYIM SINAV DUYURUSU

İlimiz İlçe Müftülüklerinde vekil görevliye ihtiyaç duyulan kadrolar için Diyanet İşleri Başkanlığı sınav yönetmeliği, Vaizlik, Kuran Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği ve Diyanet İşleri Başkanlığının 03.11.2014 tarihli ve 6060 sayılı yazısına göre yarışma sınavı yapılacaktır.

I.A) VEKİL İMAM HATİPLİK İÇİN GENEL ŞARTLAR:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. ve 13. Maddeleri ile Vaizlik Kuran Kursu Öğreticiliği İmam Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 11. Maddesindeki şartları taşımak.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

1. En az İmam-Hatip Lisesi ya da İlahiyat Ön lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu

olmak.

2. İmam Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

3. 2014 KPSS (DHBT) den 60 ve üzeri puan almak.

4. Sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır ve başarılı olmak için en az 70 puan almak gereklidir.

5. Sınavda başarılı olanlara en fazla 3 tercih hakkı verilecektir.

6. A ve B grubu camilerde görev almak için;

a) Sınavdan en az 85 ve üzeri puan almak.(İstemeleri durumunda daha alt grup

camilere atanabilirler.)

b) Hafız veya İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartlarından birini taşıyor olmak.

7. C grubu camilerde görev almak için en az 75 puan almak (İstemeleri durumunda daha alt grup camilere atanabilirler.)

8. D grubu camilerde görev almak için en az 70 puan ve üzeri almış olmaları gerekmektedir.

9. a) Görevlendirildiği yerde 3 aydan az görev yapıp kendi isteği dışında görevden

ayrılmak zorunda kalanlar sınavda aldığı puan üzerinden tekrar sıralamaya tâbi tutulacak ve yeniden ataması yapılabilecektir.

b) Kendi isteğiyle görevden ayrılanlar sıralamaya dahil edilmeyecektir.

10. Halen vekil olarak görev yapanlar sınava girebilecekler, ancak görev sürelerini tamamladıktan sonra sıralamaya alınacak ve atamaları yapılacaktır. (Görev süresini tamamlamadan, kendi istekleri ile ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.)

II.A) VEKİL MÜEZZİN-KAYYIMLIK İÇİN GENEL ŞARTLAR:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. ve 13. Maddeleri ile Vaizlik, Kuran Kursu

Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 13. Maddesindeki şartları taşımak.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

1.En az İHL mezunu veya lise mezunu olmak (İHL mezunu olmayanların hafız olması şarttır).

2.KPSS(DHBT) den 60 ve üzeri puan almak.

3.Sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır ve başarılı olmak için en az 70 puan almak gereklidir.

4.Sınavda başarılı olanlara en fazla 3 tercih hakkı verilecek.

5.A ve B grubu camilerde görev almak için;

a) Sınavdan en az 80 ve üzeri puan almak. (İstemeleri durumunda daha alt grup camilere atanabilirler.)

b) Hafız veya İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartlarından birini taşıması

gerekmektedir.

6.C grubu camilerde görev almak için en az 70 puan almak gerekir.

7.a) Görevlendirildiği yerde 3 aydan az görev yapıp kendi isteği dışında görevden ayrılmak zorunda kalanlar sınavda aldığı puan üzerinden tekrar sıralamaya tàbi tutulacak ve yeniden ataması yapılabilecektir.

b) Kendi isteğiyle görevden ayrılanlar sıralamaya dahil edilmeyecektir.

8.Halen vekil olarak görev yapanlar sınava girebilecekler ancak görev sürelerini

tamamlamadan kendi istekleri ile ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.)

C) MÜRACAAT ŞEKLİ:

1. 31.12.2015 - 14.01.2016 tarihleri arası mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne şahsen evraklarla birlikte müracaat edilecek; posta, faks, mail ortamında yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2. a) Başvuru esnasında Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra,

adaya iade edilecektir.)

b) KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi

c) Müezzin-Kayyımlık Sınavına müracaat eden İmam-Hatip Lisesi dışında lise mezunu

olan adaylarda Hafızlık Belgesinin aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra, adaya

iade edilecektir.)

3. 19.01.2016 Salı günü saat 09:00’da İlimiz Müftülüğünde sözlü ve uygulamalı yarışma sınavı yapılacaktır. Sınava müracaat edenler bitinceye kadar sınav devam edecektir. Müracaatçıların sınava hangi gün girecekleri 15.01.2016 tarihinden itibaren http://www.ankaramuftulugu.gov.tr/adresinden duyurulacaktır.

4. 28.07.2015 tarihinde yapılan Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık Sınavı 19.01.2016 tarihinde yeni sınav yapılacak olması sebebiyle ilgi Sınav Yönetmeliği gereği, yeni sınav tarihi itibariyle son bulacaktır.

5. Sınav sonuçları http://www.ankaramuftulugu.gov.tr/adresinden ilan edilecektir.

6. Kazananlar sırası geldikçe, telefonla çağrılacaktır.

İlanen duyurulur.

Adres: Kültür Mahallesi Olgunlar Sokak