23.01.2018

Biz Bir Aileyiz Semineri

Yenimahalle İlçe Müftülüğü’nde Kur’an Kursu Öğreticilerine Aile Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından 18.01.2018 tarihinde Yenimahalle İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Evlilik, aile içi sorunlar ve çözüm yolları ve aidiyet bilinci konusunda Kuran Kursu öğreticilerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen seminer, İlçe Müftümüz Sinan Kazancı’nın açış konuşması ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı “Biz Bir Aileyiz” konulu seminerini verdi.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilen ve verdiği mesajların etkisini gözlemleyebilme şansına sahip Kur’an Kursu Öğreticilerinin model olma misyonuna vurgu yapan Huriye Martı, aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirip, meveddet, merhamet ve sevgi bağı üzerinde durdu. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla birlikte, esasen ahlaki olarak ayakta tutma gayretimizin gerekliliğine değinen ve bunun için merhamet, ülfet, samimiyet, sabır ve sadakat kavramları üzerinde duran Huriye Martı, büyük bir ilgi ile dinlendi.

Program çiçek takdimiyle sona erdi.