13.02.2017

Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım sınavı

İlgi a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.

b) Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.

c) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

d) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği. İlimiz ilçe müftülüklerinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, aylıksız izinli, yurtdışı görevlendirme, geçici görevlendirme vb. nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine ek listede yazılı bulunan kadrolara ilgi kanun ve yönetmelikler uyarınca yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

A- SINAVA KATILM AK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3- Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.

4- Vekil Müezzin-Kayyımlık için hafız olup, lise veya dengi okul mezunu olmak.

5- 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

6- İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

7- Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Dilekçe (İl Müftülüğünden temin edilecek.)

2- 2016 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi. +

3-Vesikalık fotoğraf. (1 adet)

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvuru yapmak isteyenler, ilanda belirtilen İlçelerden sadece biri için müracaat edebileceklerdi      ( Halen Vekil İmam Hatip veya Vekil M.Kayyım olarak görev yapanlar yâda bir ilçeden fazla ilçeye müracaat edenler sınavı kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılacaktır.)

2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

3- Müracaatlar 03.02.2017-17.02.2017 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte şahsen ilgili ilçe müftülüğüne yapılacak, belirtilen tarih sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir

4- Sınav 01.03.2017 tarihinde saat 08:30 da Aşağıda belirtilen İlçe Müftülüklerinde yapılacak olup, sınavın bitmemesi halinde diğer günde sınava devam edilecektir.

SINAV İŞLEMLERİ

1. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE ATAM A İŞLEMLERİ

1. Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün www.ankaramuftulugu.divanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  2.  Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  3. Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan müracaat ettiği İlçenin Vekil İmam-Hatip veya Vekil Müezzin-Kayyım kadrosuna ataması yapılacaktır.
  4.  Puanların eşit olması halinde sıralama 2 0 16 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

F- SINAVI KAZANANLARDAN İSTENECEK BELGELER

1. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.
  2. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi.
  3.  Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi.
  4.  Askerlik belgesi
  5.  Adli sicil kaydı

G- DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
  2.  Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
  3.  Bu sınav, sadece ek listede ilan edilen İlçe Müftülükleri içindir.

Sıra No

Sınava Girecek İlçeler