28.10.2016

2017 Yılı Umre Broşürü Ve kayıt bilgileri

Umre kayıtları ​31.10.2016 tarihinde saat 10:00 itibariyle açılacaktır.

2017 Yılı Umre broşürünü pdf olarak görüntülemek için lütfen tıklayınız...​​

2017 Yılı Umre kayıtlarında izlenecek adımlar için lütfen tıklayınız...​

2017 YILI UMRE KAYITLARINDA

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;

1- Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Bankalarada umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait BANKA KODUnu verdiğinizde sizlere TUR DOLU deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

4- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.

5- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

6- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

7- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

8- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

9- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

10-Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2017 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,

b- Aşı Kartı,

c- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

d- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname (Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden / Konsolosluğu’ndan vize almak için geçerlidir.)

NOT: Suudi Arabistan tarafından vergi vb. herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde bu ücret umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir.