18.07.2018

Türkiye Birincisi Yenimahalleden

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Erzincan’da yapıldı. Yurdun dört bir köşesinden Kur’an Kurslarında okuyan kız öğrenciler arasında önce il ve bölge finalleri yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlık merkezinde yapılan ön elemede finale kalan 7 öğrenci arasında yapılan "Türkiye Finali"nde birinciliği Ankara aldı. Yenimahalle Niyaziye Camii Hafize Katırcı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Enise Berra ORHAN birinci, Tekirdağ Çorlu Şehit Ali Alıtkan Kur’an Kursu öğrencisi Şevval ÇOLAK ikinci, Kocaeli Gebze Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Lütfiye Zeynep AYDOĞDU üçüncü oldu. Dereceye Giren Öğrencilere Hediye Yağmuru Yarışmada, birinci olan Niyaziye Camii Hafize Katırcı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Enise Berra ORHAN’a 5, Tekirdağ Çorlu Şehit Ali Alıtkan Kur’an Kursu öğrencisi Şevval ÇOLAK’a 4, Kocaeli Gebze Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Lütfiye Zeynep AYDOĞDU’ya 3, kalan dört öğrenciye ise 2 tam cumhuriyet altını hediye edildi. Ayrıca Erzincan Müftülüğü tarafından da yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hocaları Unutulmadı Yarışmaya katılan öğrencileri yetiştiren Kur’an Kursu Öğreticilerine de cumhuriyet altını hediye edildi.

Diyanet Haberhttps://www.diyanethaber.com.tr/gundem/iste-turkiye-birincisi-h527.html

Diyanet Haber