11.09.2018

İSMAİL GÖKSU

12.07.1978'de Erzurum'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Erzurum Aşkale ilçesinde İmam-Hatip Lisesini Erzurum'da okudu.

1997 yılında vekil İmam-Hatip olarak Erzurum Aşkale İlçesi Tespicik köyünde göreve başladı.Aynı yıl Yeniköy köyüne asıl İmam-Hatip olarak atandı.Aynı ilçede Hatuncuk ve Gümüşseren köylerinde İmam-Hatiplik yaparken aynı zamanda Açıköğretim İlahiyat Önlisans programını bitirdi.

2001-2003 yılları arasında askerlik vazifesini yaptı.   Sırasıyla Aşkale Merkez Çarşı Camii Müezzinliği,Almanya'da geçici süreli din görevliliği,Aşkale Emek Camii Müezzinliği görevlerinde bulundu.

Bu arada Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde uzaktan öğretim ile lisans tamamladı.Babası, meşhur hafız emekli İmam-Hatip Abdulkadir GÖKSU' dan  bir  müddet  Kur'an-ı Kerim talim,tecvid ve klasik Arapça dersleri aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Eğitim Merkezinde 2008 yılında başladığı İhtisas kursunu 2011 yılında bitirdi.1 yıl kadar Aşkale İlçesi Yeni Camiinde İmam-Hatiplik yaptıktan sonra yapılan sınavı kazanarak Erzincan Refahiye İlçe Vaizliği ve Erzincan İl Vaizliği görevlerinde bulundu.

İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 05.11.2013 tarihinde Artvin Ardanuç İlçesine Müftü olarak atandı.

16.07.2018 tarihinde Ardanuç İlçe Müftülüğünden ayrılarak 25.07.2018 tarihinde Şereflikoçhisar İlçe Müftülüğünde göreve başladı .

.İyi derecede Arapça bilen Müftü İsmail GÖKSU evli olup 3 kız babasıdır.