17.10.2019

4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE EĞİTİME HAZIRLIK SEMİNERİ

Ankara Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde görev alacak 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik, 09-10 Eylül 2019 tarihleri arasında eğitim semineri verildi.

Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet ATICI ve Müezzin Kayyımı Furkan TIRAŞÇI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başlayan program, İstiklal marşı ve Ankara Müftüsü Yusuf DOĞAN’nın açılış konuşması ile devam etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Ankara Müftümüz Yusuf DOĞAN;“4-6 yaş Kur’an kurslarımızdaki eğitimin, çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretmekten önce ahlak ve karakter eğitimi olduğunu belirtti. Bu tohumların meyvelerinin on beş, yirmi yıl sonra toplumda karşılık bulacağına dikkat çekti. Konuşmasının sonunda gayretli çalışmaları vesilesiyle öğreticilere teşekkür etti.”

Eğitim seminerinde; “Çocuğa Sınır Koyma ve Çocuklarla Uyum-PDR Naciye KAYA”, “Çocuk Davranışlarını Anlama-Uzman PDR Seray Betül ÇETİN”, “Okul Öncesi Dönemde Mahremiyet Eğitimi-Başkanlık Vaizi Ulviye EZERBOLATOĞLU”, “Masallarla Değerler Eğitimi-Eğitimci Gizem KUL” sunumlarını gerçekleştirdi.

Müftülüğümüzün düzenlediği eğitim seminerine tüm ilçe müftülüklerimiz bünyesinde görev alacak olan 440 öğretici katılım sağladı.

Program; İl Müftü Yardımcısı Aynur YAŞAR’ın değerlendirme konuşmaları, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.