23.08.2019

Ankara’nın yeni Müftüsü görevine başladı

Ankara İl Müftülüğü’ne atanan Yusuf Doğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Yusuf Doğan’ın güzel hizmetler yapacağını ifade ederek, “Başkentimize ve başkentimizin bütün ilçelerindeki bütün köylerinde görev yapan yaklaşık 6 bin civarında alanda çalışan bütün kardeşlerimize rehberlik etme noktasında elinden gelen gayreti gösterecektir” dedi.

Doğan’ın mesleki tecrübesine işaret eden Başkan Erbaş, “Çeşitli ilçelerde yapmış olduğu İlçe Müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde yapmış olduğu Daire Başkanlığı ve sonra Rize'de, Kocaeli'de yapmış olduğu başarılı il müftülükleri… o çalışmalarda elde etmiş olduğu birikimi hıtamuhu misk şeklinde Başkent’te Ankara müftüsü olarak inşallah tamamlayacaktır. Cenab-ı Hak kendisine güzel hizmetlerde kolaylıklar nasip eylesin, zorlaştırmasın kolaylaştırsın ve hayırla tamamlamayı nasip eylesin” diye konuştu

Yusuf Doğan ise yaptığı konuşmada, zor olduğu kadar şerefli bir görevi devraldığını ifade ederek, “Ülkemizin başkenti Ankara'da Sayın Başkanımızın delaleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Sayın Başkanımız, değerli hocalarımızın dualarıyla bu görevi inşallah yüz akıyla yapmaya çalışacağız. Din hizmeti kutsal bir hizmettir, Peygamber yolu, Peygamber mesleği. Cenab-ı Hak, mahçup eylemesin diye ben dua ediyorum. Sizlerden de dua bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Törene, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu da katıldı.