31.10.2019

“Hafızlık İcazet Merasimi” Programı Düzenlendi.

Pursaklar İlçe Müftülüğünde 128’i erkek, 32’si kız olmak üzere hafızlığını tamamlayan 160 öğrencilerine 24.10.2019 Perşembe günü kızlar için, 27.10.2019 Pazar günü erkekler için  Saray Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezinde saat 10:00’da “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Erkek hafızlarımızın bir kısmı örgün eğitimleri ile hafızlık projesi kapsamında hafızlıklarını ikmal ettiler. Öğrenciler Ehlibeyt Erkek Kur’an Kursu, Altınova Erkek Kur’an Kursu, Darul Erkam Erkek Kur’an Kursu, Fatih Erkek Kur’an Kursu ve Medine İmam-Hatip Ortaokulundan mezun oldular.

Gerçekleşen programa İlçemiz Kaymakamı Mehmet Yıldız, Diyanet İşleri Başkan  Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan, Milliği Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Akbaş, Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrıkçı, Pursaklar İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK temsilcileri, Siyasiler, Ankara İlçelerinden Müftüler ve icazet alan öğrencilerin aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmaları, protokol konuşmaları, ilahiler ve hafız öğrencilerin Kuran-ı Kerim okuması ile devam etti.

Salavat-i şerife eşliğinde huzura gelen hafızlar okudukları Kur’an tilaveti ile icazet alıp mezun oldu. Eğitimlerini tamamlayarak hafız olan öğrenciler, okudukları Kur’an tilaveti ile gönülleri fethetti.

Program yemek ikramı ile son buldu.