22.06.2018

Pursaklar Müftülüğü Yeni Bir Kur’an Kursunu Daha Açtı Altınova Mevlana Camii Kız Kur’an Kursu Eğitime Açıldı

Mülkiyeti Hazineye ait Altınova Mevlana Camii giriş katı hazırlanan proje çerçevesinde alanı 1.300 metre kara olan yerin yapım işi 27.04.2017 tarihinde başlatıldı. Titiz çalışmanın sonunda tüm yönleriyle tamamlanarak eğitim öğretime açıldı.

27.04.2017 tarihinde yapımı başlayan Kur’an Kursu tamamlanarak 25.06.2018 tarihinde açılacak olan yaz Kur’an Kursuna yetiştirilerek eğitim öğretime açıldı.

MEKANDA:

1. KUR’AN KURSU
  1. 4- 6 Yaş Grubu Bölümü

3 sınıf, oyun alanı, yönetici odası, yemekhane, çay salonu, dinlenme salonu bulunmaktadır.

1. Yetişkin Bayanlar Bölümü

3 sınıf, kütüphane, öğretici odası, dinlenme alanı, mutfak ve çay salonu bulunmaktadır.

1. DİYANET GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ

Özenle yapımı tamamlanan Kur’an Kursu her kesin hayranlığını cep ediyor.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ yaptığı konuşmada “Sözlerin en güzeli Allah kelamıdır. Allah kelamı Kur’an-ı Kerim’in okunduğu yer de çok nezih, temiz olmalı, gelen öğrenci huzur bulmalı, benim yerim burasıdır diye neşe ile gelmeli, sevinçle dönmeli, özlemle beklemelidir. 27.04.2017 tarihinde bu duygularla böyle ağır bir işin altına girdik, hamdolsun bitirerek eğitime açtık.

Bu süreçte Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımızın büyük katkıları oldu. Emeği geçen her kese gönülden teşekkür ederim. Her konuda olduğu gibi bu işe de sahip çıkan görevlilerimize, destek olan hayırseverlerimize, derneğimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

İzmirli sözlerini “Bu mekânda bir de Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezini yaptık. İç tasarım işini de yaptırdık ancak kaynak sıkıntısından tefrişatını bitiremedik. İnşallah en kısa zamanda onu da tamamlayarak hizmete açarız” diye tamamladı.