13.06.2018

Pursaklar Müftülüğü “Veren El İle Alan Eli” Buluşturdu

Pursaklar Müftülüğü bünyesinde Hafızlık Kur’an kurslarındaki hafız öğrenciler camilerde ezbere mukabele okudular ve iki camide de hatimle teravih namazı kıldırdılar.

Hafız öğrencilerin motive edilmesi ve öğrencilerin hafızlık yapmalarını özendirilebilmesi için mukabele okuyan ve hatimle teravih namazı kıldıran öğrencilere yönelik Pursaklar Müftülüğü Konferans Salonunda 2 yıldan beri her ramazan ayı sonunda düzenlendiği gibi bu yılda da Ramazan ayının sonunda 12.06.2018 tarihinde saat 15.30 da “Veren El İle Alan Eli Buluşturuyoruz’’ programı icra edildi.

Programa Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Müftülük personeli ve Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazı kıldıran, mukabele okuyan 130 hafızımız ve öğreticileri katıldı.

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli açılış konuşmasında: Hafızlara, öğreticilere ve velilere, hayırseverlere teşekkür ederek çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini ifade etti. Cemaat tarafından takdir edildiği ve güzel dönüşler olduğunu beyan etti. Hafızlarımız Kur’an-ı Kerimi ezberledikleri gibi hayatları boyunca anlamaya ve yaşamaya çalışsınlar böylece topyekûn millete doğru ve sahih dini bilgilerin ulaşmasına vesile olurlar dedi. Hafızlarımızın Kur’an-ı Kerim’i tüm hayatlarında rehber edinmeleri temennisinde bulunarak konuşmalarını bitirdi.

Pursaklar Kaymakamı İhsan KARA konuşmalarında: Hafızlarımıza, öğreticilerine, velilerine ve İlçe Müftüsü Hasan İzmirli’ye teşekkür etti. Hafızlarımızın bir ömür boyu hafızlıklarını muhafaza etmeleri temennisinde bulundu. Kur’an Kerim’i okumanın öneminden bahsederek iyi dilek ve temennilerle konuşmalarını bitirdi.

Program, hafız öğrencilere hediye edilmek üzere Kadir gecesinde toplanan 50.285 TL bağış hatimle teravih namazı kıldıran ve mukabele okuyan 130 öğrenciye hediye takdimi ile sona erdi.