13.06.2018

Pursaklar Müftülüğü Geçici Öğreticiler İçin Seminer Düzenledi

Müftülüğümüz tarafından 2018 yılı Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak geçici öğreticilere yönelik Eğitim Semineri gerçekleştirildi. 12.06.2018 tarihinde Müftülüğümüz Konferans salonunda icra edilen eğitim programının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Yaz Kur’an Kursu uygulama stratejilerine ve ülkemizin geleceği olan gençlerimiz açısından önemine değindi. Yaz Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu vurgulayan İzmirli, Pursaklar Müftülüğünün tüm çalışma alanlarında örnek olan proje ve uygulamalarının yaz kurslarında da devam edeceğini belirtti. İlçe Müftüsü İzmirli ‘Yaygın Din Eğitimi’ faaliyetleri kapsamında uygulamaların yer aldığı Yaz Kur’an Kurslarının gençlerimizin eğitimi hususunda ayrı bir önemi haiz olduğunu, Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Ahlak, İbadet ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’ hayatını konu edinen Siyer derslerini de ihtiva ettiğini ifade etti. Yaz Kur’an Kurslarının aynı zamanda nitelikli birey yetiştirme çabası olduğunu özellikle vurgulayan Müftü İZMİRLİ, Yaz Kur’an Kurslarının aynı zamanda sosyal ekinlik ve faaliyetlerin de yapıldığı bir formatta yürütüldüğüne dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür edip başarılar diledi.