16.05.2018

Cami Ve Kur’an Kurslarında Mukabele programı Başladı

Pursaklar Müftülüğü, 16.05.2018 tarihinde başlayan ramazan ayı münasebetiyle bağlı Kur’an Kurslarında hafızlık yapan öğrencilerin katılımıyla camilerde ve Kur’an Kurslarında mukabele programı başlattı.

Ehlibeyt Merkez Erkek Kur’an Kursu:

Miraç Camii'nde Mücahit Torun, Furkan Arvasi, Saltuk Buğra Yurtoğlu ikindi namazından önce, Pursaklar Merkez Camii’nde Ahmet Teskiye, Kamil Buğra Çangır, Muhammed Abdulkadir Dinçer isimli öğrencilerimiz ikindi namazından önce. Hicret Camii'nde   Taha Soykan, İsmail Özyurtlu, İbrahim Akgün, Furkan Barut, Süleyman Cühadar, Enes Özkan, Fatih Öztekin, Hüseyin Güneysu ikindi namazından önce İsmail Tiraki isimli öğrencimizde sabah namazından önce. Fatih Camii’nde Mikail Yayla, Enes Aytaşkın, Yusuf Kerem Yurtalan, Mahmut Dinler, Ömer Faruk Şahin, Hüseyin Gürbüz, Adnan Yılmaz, Talha Bulduklu öğle namazından önce.  Hoca Ahmet Yesevi Mescidinde Furkan Barut, Mücahit Torun,  Kamil Nanei, Ahmet İbrahim Akgün isimli öğrencilerimiz öğle namazından sonra mukabele okumaktadırlar. Mimar Sinan Camii'nde Reşit Bennan, Bilal Elhaj, Abdurrahman Bülbül, Yusuf Taha Karakaya isimli öğrencilerimiz ikindi namazından önce mukabele okumaktadırlar. Medine Camiinde Ahmet Teskiye, Yusuf Gündoğmuş, Miraç Ali Uludağ, Abdurrahim Yozgat  öğle namazından önce mukabele okumaktadır.

İkbal Kız Kur’an Kursu

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayının gelmesiyle birlikte, Peygamber Efendimiz (sav) 'in sünneti olan "Mukabele" yi; İkbal Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan Döndü KARABACAK isimli öğrencimiz, Pursaklar Belediyesine ait olan Hüma Sultan Hanımevinde, sabah saat 10:00 da, yoğun katılımla birlikte okumaktadır.

Altınova Erkek Kur’an Kursu

İlçeniz Müftülüğüne bağlı Altınova Erkek Kur'an Kursunda Hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler tarafından Altınova Merkez Camii, Altınova Mevlana Camii ve Peçenek Mahallesi camilerinde Ramazan Ayı boyunca öğle Namazından önce 12:00-13:00 saatleri arasında cami cemaatlerinin katılımlarıyla mukabeleler devam etmektedir.

Yine Altınova Erkek Kur'an Kursu'nda  Hıfzını tamamlamış öğrenciler tarafından Saray Fatih Camii'nde Hatimle Teravih Namazı kıldırılmaktadır.

Fatih Erkek Kur’an Kursu

Pursaklar Müftülüğüne bağlı Fatih Erkek Kur'an Kursunda hafızlık yapan 17 öğrenci, ilçede bulunan muhtelif camilerde ramazan programı çerçevesinde mukabele okumaktadırlar. Öğrencilerden İbrahim KEÇECİ, Ömer IŞLAK, Yakup BAĞ, Yunus Emre DÜZGÜN ve Mustafa YÜZÜAK, öğle namazı öncesi Eyyüb El-Ensari Camisinde, Adem KARTAL, Emrah SERT, Muhammet Emin ÖZDAL ve Süleyman HOŞ, ikindi namazı öncesinde Kasrı Şirin Camisinde, Mustafa Rıza EMİR, Furkan AĞLAMAZ, Fırat Can KURT ve Yunus Emre DİREN, ikindi namazı öncesi Yıldırım Beyazıt Camisinde, Muhammet Emin DEMİREL, Enes GEÇ, Halis BAHŞİ ve Halil TÜRKEL ise ikindi namazı öncesi Yavuz Sultan Selim Camisinde mukabele programına katılmaktadırlar.

Darul Erkam Kur’an Kursu

Mustafa ÖZCAN Kemal Talha İNAN Ebubekir AKALIN Mustafa Efe MUMCU Abdullatif KAN Eyüp Sultan Camiinde ikindi namazı öncesi mukabele okumaktadırlar.