04.06.2018

Pursaklar Müftülüğü Yaz Kur’an Kursuna Hazırlık Semineri Düzenledi

Pursaklar Müftülüğü 2018 yılı Yaz Kur’an Kurslarına hazırlık amacıyla 28.05.2018 tarihinde görevlilere yönelik Müftülük konferans salonunda seminer düzenledi.

İki oturum halinde düzenlenen seminerde ilk oturum bayan görevliler için öğleden önce tertiplendi.

Müftülüğümüz tarafından bayan öğreticilerimize yönelik 2018 yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri gerçekleştirildi. 28.05.2018 tarihinde müftülüğümüz konferans salonunda icra edilen eğitim programının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Yaz Kur’an Kursu uygulama stratejilerinin önemine değindi. Yaz Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu vurgulayan İZMİRLİ, Pursaklar Müftülüğünün tüm çalışma alanlarında örnek olan proje ve uygulamalarının yaz kurslarında da devam edeceğini belirtti. İlçe Müftüsü İZMİRLİ, ‘Yaygın Din Eğitimi’ faaliyetleri kapsamında uygulamaların yer aldığı Yaz Kur’an Kurslarının 4-6 yaş öğretimiyle de ayrı bir önemi haiz olduğunu ifade etti. Saray Mahallesi Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep ŞİMŞEK rehberliğinde sunum yapılan seminere katılan öğreticilere başarılar dileyerek tüm öğrencilerin ilgi alanlarında olduğunu kaydeden Müftü İZMİRLİ, Yaz Kur’an Kurslarının aynı zamanda nitelikli birey yetiştirme çabası olduğunu özellikle vurguladı.

Öğleden sonra da Kur’an Kursu Öğreticileri ve Cami Görevlilerine yönelik Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri gerçekleştirildi. Müftülüğümüz konferans salonunda icra edilen eğitim programının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Yaz Kur’an Kurslarının ülkemizin geleceği olan gençlerimiz açısından önemine değindi. Diyanet İşleri Başkanlığının en temel görev alanları arasında gördüğü yaz kurslarının Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Ahlak, İbadet ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’ hayatını konu edinen Siyer derslerini ihtiva ettiğini belirten İZMİRLİ bütün çocukların ve gençlerin hedef kitleleri içerisinde yer aldığını söyledi. Yaz Kur’an Kurslarının aynı zamanda sosyal ekinlik ve faaliyetlerin de yapıldığı bir formatta yürütüldüğüne dikkat çeken Müftü İZMİRLİ, tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.

İlçe Vaizi Yakup ŞİMŞEK formatörlüğünde yapılan seminer 2018 Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esaslarının değerlendirilmesiyle sona erdi.