28.05.2018

Mübarek Ramazan Ayında Şehit Yakınları Ve Gaziler Unutulmadı

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ Ramazan ayı vesilesiyle görevlilerle birlikte şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti.

18-25.05.2018 tarihleri arasında ilçede ikamet eden şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. İlçe Vaizi Arzu ÖZTÜRK, ADRB Çalışanı Yasemin KAMİLOĞLU, Emine AKÇA, Meryem KAYIŞ,  Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep DEMİR, Sümeyra AKTAŞ, cami görevlileri Mustafa ÇİÇEK, Ali EVECE, Murat SOBA, Salih AKYOL, Uğur DOKGÖZ’ün de katıldığı ziyaretler aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Devletimizin sağladığı imkânlara müteşekkir olduklarını ifade eden şehit yakınları ve gaziler, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genel Kurmay Başkanlığı’nın önünde 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar. Millet olarak yaşadığımız bu tecrübenin bazı çevreler tarafından unutulmaya, unutturulmaya çalışıldığını belirterek, vatan sevgisinin kutsal değerlerimiz arasında yer aldığını vurguladılar. İlçe Müftüsü göstermiş oldukları can siperane mücadele ve kahramanlıklarının daima hatırlanacağını ifade ederek bütün din görevlileri adına teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde 15 Temmuz Gazileri Emrah Özçelik, Ergün Ardıç, Ahmet Çelik ve babası Abdullah Çelik ve Güneydoğu şehitlerinden Rıfat Uç’un babası Ahmet Uç’a Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali ve Hz. Peygamber’in Hayatı kitapları hediye edildi.