04.05.2018

Eş ve Baba Olmak Konulu Konferans Yapıldı

Pursaklar Müftülüğü rehberliğinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen Eş ve Baba Olmak konulu konferans 26 Nisan 2018 Perşembe akşamı Abdurrahim Karakoç Konferans salonunda, Din görevlilerimizin ve halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Açış konuşmasını İlçe Müftülüğü Şube Müdürü ve müftü vekili Turgut Şen’in yaptığı konferansa, konuşmacı olarak katılan Klinik Psikolog Mürşit Ekmel AYBEK beyefendi çağımızın çocukluk problemlerine ve çözüm önerilerine değindi. Konuşmasında; “Çocukların fıtratının temiz ve aslının iyi olduğunu görmemiz gerekiyor. İyi olan; bir hata yapıyorsa, bizim algıladığımızdan farklı bir nedeni vardır. Bu davranış çocuğu kötü çocuk yapmaz” diyerek suçlamaktan öte anlamaya dayalı bir ebeveynlik tavrına sahip olmamız gerektiğini ifade etti.

Eğitim anlayışımızın köklerimizden beslenmesi gerektiğine değinen AYBEK; tarihimizin çocuğa verdiği değeri örneklerle anlattı. Kendini değerli hissetmeyen çocukların örselenmişlikle şer odaklarının kullanımına açık hale geleceğine dikkatleri çekerek; “Hakka yönelen bir kimse olarak yüzünü dine çevir. Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata sımsıkı tutun. Allah'ın yaratmasında hiçbir değiştirme yoktur. İşte bu dosdoğru dindir. Fakat insanların çoğu bilmezler. “ (Rum Sûresi; 30/30) ayetinin çocuk yetiştirme konusunda bizlere ışık tutmasını ve eğitim anlayışımızın fıtrat gelişimi üzerinde yeniden inşa edilmesinin esas olduğunu ifade etti. Çocuğun oyunla akıllanacağını ve çocukların yaşamlarında başarılı olmasının yolunun babalarıyla oyun oynamaktan geçtiğini vurguladı.

Programın sonunda ADRB Koordinatörü Çiğdem Maviş tarafından teşekkür konuşması ve hediye takdimi yapıldı.