27.02.2018

Bağımlılıkla Mücadelede Müslümanın Rolü

Pursaklar Müftülüğü görevlilerin mesleki gelişim konferansları çerçevesinde Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde 20.02.2018 tarihinde “Bağımlılıkla Mücadelede Müslümanın Rolü” konulu bir seminer düzenledi. Konuşmacı olarak Uğur ELEMAN katıldığı seminere daire görevlileri ile vaizler, murakıplar, Kur’an Kursu öğreticileri, imam ve müezzinler katıldı.

Şehitlerimize, Devletimize, Ordumuza, Mehmetçiğimize dua ederek konuşmasına başlayan Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ İslam Dini getirdiği hükümlerle 5 temel esası koruma altına almıştır. Bunlar can, din, mal, nesil ve akıldır. İslam akla zarar veren alkol, şarap, katı, sıvı her türlü uyuşturucuyu yasaklamıştır. Aklı körelten her türlü hurafe ve din görüntülü bidatleri de yasaklamıştır. İslam aklın faal ve fonksiyonel olmasını emrediyor.” Dedi.

İslam bize kurtuluş, huzur yolunu gösterirken İslam ve Müslümanlara zarar vermek isteyenlerin de olduğunu belirterek sözlerini “Yeryüzünü fesada çeviren, yaşanmaz hale getiren baronlar var: Bunlar silah, uyuşturucu, fuhuş baronları. Ve insanlık kölükten beslenenlerin tehdidi altındadır.” Diye sürdürdü.

Katılımcılara sorumluluklarımız var diye seslene İZMİRLİ “Bizlerin din eğitimi, din hizmeti verenler olarak bu konuda sorumluluklarımız var. Kur’an Kursundan, Kur’an Evinden evren evine, camiden cemiyete açılan bir anlayışla, toplumun tüm kesimleriyle ilgilenerek daha huzurlu bir toplumu inşa edebiliriz. Hz. Peygamber’ (sav) in buyurduğu gibi:

“Kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin, buna gücü yetmez ise diliyle değiştirsin, buna da gücü yetmez ise kalbiyle buğz etsin ki bu imanın en zayıf derecesidir. İyiliği emretmek kötülükten alıkoymak en asli görevimizdir.

Bu görevi ifa ederken neler hissetmeliyiz, hangi yolları, metotları takip etmeliyiz, bu alanda çalışma yapan kişilerin tecrübelerini duymak, idrak etmek için Sn. Uğur ELEMAN Beyi davet ettik. Şimdi kendilerini dinleyeceğiz diyerek sözlerini teşekkür ile tamamladı.

Konuşmacı Uğur ELEMAN da Uyuşturucu İle Mücadelede Müslümanın Rolü konulu sunumunu slayt eşliğinde tüm yönleriyle örneklerle anlattı. Ülkemiz, İslam Ülkeleri ve tüm dünyada uyuşturucunun tehlikeli boyutuna dikkat çeken konuşmacı, bu alanda her kes sorumludur. Mutlaka hep birlikte çalışarak bu sorunu aşabiliriz vurgusunu yaptı. Verilen bilgiler karşısında çok etkilenen görevliler dikkatli bir şekilde konuşmayı dinlediler.

Çok verimli geçen seminer sonunda Müftü İZMİRLİ konuşmacıya “Kur’an Yolu Türkçe Meal Ve Tefsir” kitabını hediye etti. Kendisine, yol arkadaşlarına ve belediyeye teşekkür ederek program sona erdi.