29.01.2018

Müftülüğümüz Vaizi Sami ÖZCAN Beye Vefa Programı

Diyanet İşleri Başkanlığında değişik görevlerde 45 yıl görev yapan Pursaklar Müftülüğü Vaizi Sami ÖZCAN 15.01.2018 tarihi itibariyle 65 yaşında emekli oldu.

18.01.2018 tarihinde saat 09.30 da yapılan personel toplantısında bilgi, birikim ve tecrübelerini personelle paylaştı ve tüm personelden helallik istedi. Konuşmasında eğitim sürecini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığının önemini dile getirdi. 45 yıla yakın hizmet sürecinde hiç taraf tutmadığını ifade etti. Ülkenin her tarafında görev yapmanın onurunu yaşadığını belirtti.

Tavsiyelerde bulunan Vaiz Sami ÖZCAN  “Millet bizden hizmet bekliyor, imkânlarımız var, değerlendirelim. Doğumdan ölüme kadar hayat elimizde. Kürsüyü iyi değerlendirelim. Muhatabımızı işlemek, iyi kıvama getirmek bizim elimizde. Fetva konusunda dikkat edelim. Kolaylaştırma yolunu tercih edelim. Okuyalım, okuyalım, okuyalım itibarımız artar. Çokça kitap okumanızı tavsiye ederim. Şimdiye kadar sizinle idim, bundan böyle de sizinle beraber olmak istiyorum. Devletimi, Milletimi, bayrağımı çok seviyorum. Biz başkalarını kabul ederiz ama bizin bu ülkeden başka gideceğimiz hiçbir yer yok. Onun için kıymetini iyi bilelim. Çalışmamızı yoğunlaştıralım. Size başarılar diliyorum” diye sözlerini tamamladı.

Çalışmalarından dolayı teşekkür eden İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ “Bundan sonraki hayatında ailesiyle beraber sağlıklı mutlu bir hayat diliyoruz. Camilerimiz, kürsülerimiz her daim kendisine açıktır. Dilediği zaman irşat faaliyetlerinde bizlere katkı sunabilir” dedi ve duvar saatini kendisine hediye etti.

Ayrıca mesai arkadaşları olan dairede çalışan memurlar Sami ÖZCAN için 23.01.2018 tarihinde mütevazı bir balık evinde bir akşam yemeği tertip ettiler. Yemeğe Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ ve eşleri İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Şube Müdürü Turgut ŞEN, Vaizler, murakıplar ve daire personelleri eşleriyle beraber katıldılar.

Yemek ikramından sonra İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ ve Vaiz Sami ÖZCAN birer konuşma yaptı. Akabinde kendisine “Hizmet Teşekkür Belgesi” ve çeşitli hediyeler verildi.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.