05.01.2018

Namaz – Cami Gençlik Buluşması

Pursaklar Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Abdurrahim Karakoç Ortaokulu tarafından organize edilen “Namaz-Cami-Gençlik Buluşması” Hidayet Camiinde 28.12.2017 tarihinde gerçekleşti.Programa, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN, Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler, veliler katıldı. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Güngör ERDOĞAN yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü de yaptığı konuşmasında Okul Müdürü Erdoğan’ı, müftülük çalışanlarını ve öğrencileri camii buluşmasına katıldıkları için tebrik etti. Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN de yaptığı konuşmada öğrencilere dindarlık bilincini önemi hakkında duygu ve düşüncelerini, tecrübelerini paylaştı.

Müftü İZMİRLİ mescitlerin, camilerin önemine dair ayetleri zikrederek, mümin olarak cami ile bağının güçlü olması gerektiğini söyledi. Sevgili Peygamberimiz Yedi sınıf insan var, Allah onları hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgelendirir: Bu sınıftan ikisi “Allaha ibadet içinde yetişen genç, tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimsedir” dedi. Allaha ibadet içinde yetişen genç bölümüne vurgu yaptıktan sonra, siz onlardan birisiniz diyerek böyle bir programa katıldıkları için gençleri tebrik etti. Rabbim, dinine uygun şuur sahibi olmayı ve Rabbimizin razı olacağı kıvamda hayat sahibi olmayı nasip etsin, dedi. Aynı hadisin devamında anlatılan Kalbi camiye bağlı olan kişiler de o rahmet gölgesi altında gölgelenecekler müjdesini gençlere tekrar hatırlattı. Camimize gençlerle buluşmak için gelerek özellikle yoğun programları içinde zaman ayıran Pursaklar’ımızın çok çalışkan, gayretli güler yüzlü, hizmet eden değerli Belediye Başkanımıza, çok değerli Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Programa öğrencilerin okuduğu Kuran-ı Kerim ile devam edildi. Öğlen namazının cemaatle kılınmasının ardından, öğrenciler için hazırlanan ikram ve hediyelerinin takdim edilmesiyle program son buldu.