18.12.2017

Pursaklar Müftülüğü Kız Öğrenciler İçin Hafızlık İcazet Programı Düzenledi.

Pursaklar Müftülüğü Hafızlık eğitimini bitiren ve Hafızlık Belgesini alan kız öğrenciler için 14.12.2017 tarihinde Saray Selçuklu Kongre ve Kültür Merkezinde Hafızlık İcazet Programı düzenledi. Pursaklar İlçe Müftülüğüne bağlı Hicret Kız Kur’an Kursundan 3, İkbal Kız Kur’an Kursundan 3, Muradiye Nihal Hatun Kız Kur’an Kursundan 5, Muradiye Şeyh Edebâli Kız Kur’an Kursundan 4 olmak üzere Hafızlık Belgelerini alan 15 öğrenci için Hafızlık İcazet Töreni düzenlendi.

Programa; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Beyefendinin eşi Seher ERBAŞ Hanım Efendİ, Ankara Vali Yardımcısı Recep ERKILIÇ’ın eşi Fatma ERKILIÇ, Pursaklar Kaymakamının eşi Hülya KARA, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN, Ankara İl Müftümüzün eşi Meryem SÖNMEZOĞLU, Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç, Pursaklar İlçe Müftümüz Hasan İZMİRLİ, eşi Naciye İZMİRLİ, Altındağ İlçe Müftüsünün eşi Hatice TÜRKMEN, Elmadağ İlçe Müftüsünün eşi Ayşe ARCAKLIOĞLU, İlçe Bayan Vaizleri, ADRB çalışanları, Pursaklar Belediye Meclis Üyeleri Meral Bozoğlu, Hacer Altuntaş, Tülay Ergün, Pursaklar Belediyesi Hanımevleri Müdürü Aysun Tulumbacı, Kur’an Kursları Yöneticileri, öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış Konuşmasını Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ yaptı. Konuşmasına “Eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanoğlu içerisinde en değerli olanlar iman edenlerdir. Salih amel işleyenlerdir. İman edenler içinde en değerlileri ise, Rasulüllah’ın (sav) ifadesiyle Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, ayetlerini ezberleyen ve yaşayan hafızlardır. Dinimiz hafızlığa, hafızlara çok büyük değer vermiştir. Kur’an-ı Kerim’in tümünü ezberleyerek onun zihinlerde ve sadırlarda muhafazası olan hafızlık, Rasulüllah (sav) ile başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Kıymeti büyük bir ameldir. Hafızlar Kur’an sevgisini diri tutmaktadırlar. HAFIZ sözlükte “koruyan, ezberleyen” anlamına gelir. Siz hafızlar olarak bu dinin, bu vatanın, bu milletin muhafızlarısınız.” sözleriyle başladı.

Geçmişten günümüze hafızlık eğitiminden bahseden İZMİRLİ “Geçmişten bugüne İslam coğrafyasında ve özellikle ülkemizde Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine, okunmasına ve ezberlenmesine olan ilgi en yüksek seviyede olmuştur. Bugün, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı birçok Kur’an Kursunda halen binlerce öğrenci Kur’an’ı ezberlemek için eğitim görmektedir” ifadelerine yer verdi.

Pursaklar Müftülüğü Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi tamamlayan ve devam eden öğrenciler hakkında bilgi veren Müftü İZMİRLİ “Bu yıl Pursaklar’da Kur’an Kurslarımızda hafızlık eğitimini tamamlayıp Hafızlık Belgesini alan 15 Kız, (Hicret 3, İkbal 3, Nihal Hatun 5, Şeyh Edebali 4) 62 Erkek Öğrenci (Altınova 11, Darul Erkam 5, Ehlibeyt Merkez 39, Fatih 2, Ravza 5) bulunmaktadır. Pursaklar Müftülüğü Kur’an Kurslarımızda şu an itibariyle 100 kız, 160 erkek olmak üzere toplam 260 hafızlık eğitimine devam eden öğrencimiz var. İnşallah Pursaklar hafızlar diyarı, âlimler ocağı olur” dedi.

İZMİRLİ, hafız olan öğrencileri, anne babaları, öğreticileri tebrik etti. Hayır hasenat sahiplerine teşekkür etti.

Özellikle Diyanet İşleri Başkanına ve kıymetli eşi hanım efendiye, Belediye Başkanına, uzaktan yakından programa teşrif edenlere teşekkür etti.

Ardından Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin Beyefendi konuşmalarını yaptılar. Program, Mamak Müftülüğü Öğreticisi Mahinur Hakikatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Beyin eşi Seher ERBAŞ Hanımefendi konuşmalarını yaptılar. Kızının küçük yaşta hafız olduğundan, hafızlığın öneminden bahsettiler. Ardından Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç Hoca hanımın sunumuyla program devam etti.

Protokol üyeleri Hafız Öğrencilere Hafızlık Belgelerini, altın ve Hadislerle İslam adlı kitap setini ve Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin hafız öğrencilere hitaben kaleme aldığı mektup takdim edildi.