18.12.2017

Din Eğitiminde Ailenin Önemi Bilinçli Aile Mutlu Çocuk Semineri Yapıldı

Pursaklar Müftülüğünün rehberliğinde ADRB tarafından Müftülük Konferans Salonunda 12.12.2017'de Kur’an Kursları 4-6 Yaş Grubu öğrencilerin velilerine yönelik ,  ''Bilinçli Aile Mutlu Çocuk '' seminer düzenlendi. Yoğun katılımın gözlendiği programa Kişisel Gelişim ve Yönetim Danışmanı Azmi Özkan konuşmacı olarak katıldı. Özkan,  ''Bilinçli Aile Mutlu Çocuk '' başlıklı konuşmasına ''Başarılı mı yoksa mutlu çocuk mu istiyoruz?'' sorusuyla başlayarak, hem başarılı hem mutlu, hem de dini bilince sahip, kendiyle ve değerleriyle barışık çocuk yetiştirmenin yöntemlerinden bahsedeceğini ifade etti. İleri yaşlarda yaşanan ruhsal problemlerin yüzde 80'inin çocukluğa dayandığını belirten Özkan, öncelikle  yanlış aile modelleri olan; helikopter aile, aşırı koruyucu aile, baskıcı mükemmeliyetçi aile, ilgisiz aile ve tutarsız ailelerin özelliklerinden bahsetti. Sadi Şirazi 'nin ''Çocuklarımızı kuzu gibi büyütmeyelim ki, ileride koyun gibi güdülmesinler '' sözünü nakleden Özkan, çocuğun kişiliğine, potansiyeline saygı duyan, çocuğu aile içinde mutluluk kaynağı olarak gören, kuralların açıkça belli olduğu ve ilan edildiği ayrıca kuralların gerekçelerinin ve beklenen davranışın çocuğa açıklandığı, çocuğun duygularını ifade etmesine imkan verilen güven verici aile modelinin, çocuğun kendi hayatında duygu ve mantık dengesini  doğru bir biçimde kurması ve öz güvenli, başarılı, sorumluluklarının bilincinde olan, başkasının haklarına saygı duyan bir birey olarak yetişmesi için en uygun aile modeli olduğunu belirtti. Yaklaşık iki saat süren sunumun ardından Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli, Özkan'a teşekkür etti ve DİB yayınlarından ''Hadislerle İslam '' adlı kitap setini kendisine takdim etti. Program Müftü Hasan İzmirli'nin 4-6 yaş Kuran Kurslarında verilen eğitimin değerinden ve çocukların yetişmesinde annelerin öneminden ve eğitimli olmasının gerekliliğinden bahsettiği konuşmasının ardından sona erdi.