08.12.2017

Pursaklar Müftülüğü “Değerine Liyakatle Değer Kazanacağımız Varlık KADIN” Konulu Konferans Düzenledi

Pursaklar İlçe Müftülüğü rehberliğinde Aile Dini Rehberlik Bürosu  tarafından 29.11.2017 tarihinde Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezi'nde Din Görevlilerine yönelik  "Değerine Liyakatle Değer Kazanacağımız Varlık, Kadın" konulu konferans düzenlendi.
 Pursaklar İlçe Müftümüz Hasan İzmirli  açılış konuşmasında “Şiddet insanlık tarihi kadar eski. Kabil Habil’i öldürdü. Sebep kıskançlık ve haset. O halde kötü huy ve alışkanlıklar şiddetin sebepleri.  Şiddet çok yönlü bir olgu. Sadece bir sebep ile açıklanamaz. Bu nedenle sadece dini referanslarla bu sorunu çözemeyiz. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın bu bir insanlık suçudur. Son zamanlarda toplumumuzda çocuğa, kadına, erkeğe, yaşlıya karşı işlenen şiddet olayları gerçekten bize ne oluyor dedirtir cinsten” dedi.

Her ailenin, tüm dünya insanlarının oluşturduğu büyük ailenin üyesi olduğuna işaret eden İZMİRLİ “Bu modern çağda, bilgi çağında dünyamız adeta şiddet, öfke karanlığına gömülmüştür. Ahlaktan yoksun teknolojiye hükmeden süper güçlerin girdikleri hâkimiyet mücadelesi sonucunda dünyamızı şiddet sardı. Şiddet üreten FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütlerini lanetliyorum” diye konuştu.

Şiddetin sebepleri üzerinde duran İZMİRLİ “İnsanın kıymetini, insan hayatının değerini, varlığın değerini anladığımız zaman şiddet ve çeşitlerinden kurtulacağız. Hayat rehberimizi okuyarak daha sade, daha özgün ve özel bir hayat bizi gerçekten huzurlu kılacaktır. İlahi emir ve yasaklara uymak bizi şiddetten korur. Öncelikle biz çocuklarımıza küçük yaştan itibaren değerler eğitimini iyi verebilirsek, gençlerimize bilgiyi, hikmeti sevdirebilirsek, insan ve toplumla ilgili bilim dallarını tadında okutabilirsek şiddetten daha uzak bir toplum olabiliriz” vurgusunu yaparak konuşmasını tamamladı.

Programda konuşmacı Av. Mehmet Demir ise "Hukuk ve Dinin iç içe olduğunu, toplumda önemli bir yere sahip olan Din Görevlilerinin, toplumu doğru bilgiyle doğru yerlere yönlendirmelerinin önemli olduğunu belirterek, Hukukta Ailenin  Korunması ve Kadına  Şiddetin Önlenmesi başlığında; Mevzuat, Şiddette  Önemli Kavramlar, Koruyucu - Önleyici Tedbirler ve Kadın Erkek Eşitliği konularında bilgi verdi.
Konferansın sonunda  konuşmacıya Türkiye Diyanet Vakfı Pursaklar Şubesi tarafından Hadislerle İslam kitap seti hediye edildi.