08.12.2017

Sabah Namazın Buluşmaları Devam Ediyor

03 Aralık 2017 tarihinde Saray Eyüp Sultan Camiinde gençlerle sabah namazı buluşması yapıldı.

İlçe Müftülüğü rehberliğinde, Pursaklar Belediyesinin katkılarıyla Saray Eyüp Sultan Camiinde “Gençlerle Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Merkez Cami İmam Hatibi Veysel DİREN ve Darul Erkam Kur’an Kursu Öğreticisi Orhan GÜNGÖR’ün Yasin-i Şerif tilavetiyle başladı. Namazdan sonra Miraç Cami İmam Hatibi Mustafa ÇİÇEK’in rehberliğinde cemaatin de coşkulu katılımıyla okunan tesbihatla devam etti.

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ de yaptığı konuşmada “samimiyetten” bahsetti. “Dinin esası tevhittir, ruhu ise samimiyettir. İhlas ve samimiyet, içten ve gönülden bağlılık, iyi niyet ve Allah rızasını gözetme, Allah’ın koyduğu değerlere uyma Müslümanın en önemli özelliğidir. Biz imanımızda, ibadet hayatımızda, ahlaki davranışlarımızda, ilişkilerimizde bu değerleri yaşamalıyız. Riyadan, gösterişten, menfaatperestlikten, ikiyüzlülükten uzak durmalıyız” dedi.

Konuşmasına ayet mealiyle devam eden İZMİRLİ Yüce Allah Beyyine süresinde “Hâlbuki onlara, dini Allah’a has kılarak, hakka yönelen kimseler olarak ona kulluk etmeleri, namazı kılmaları ve zekâtı vermeleri emredilmişti. İşte bu dosdoğru dindir.” Buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) de bir hadisi şerifinde “Allah (cc), sizin şeklinize, kalıbınıza, mallarınıza bakmaz, fakat kalplerinize, amellerinize bakar” buyurduğunu söyledi.

Müftü İZMİRLİ samimiyet ile ilgili şunları kaydetti. “Biz Müslümanlar olarak samimi olmalıyız. Bu konuda Sevgili Peygamberimizin şu hadisini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. O şöyle buyuruyor “Din samimiyettir. Kime karşı Ya Rasülallah! Allah’a, kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve tüm Müslümanlara karşı”. Hadisi şerifin üzerinde duran İZMİRLİ, “Samimiyet, dost doğru olmaktır, Allah yolunda fedakârlıktır, verilen söze, yapılan anlaşmaya bağlı kalmaktır. Samimiyet, içten, gönülden Allah’a tevbe etmektir. Samimiyet, cesarettir, azimdir, sabırdır, başarıdır, zaferdir” diye konuştu.

Müftü İZMİRLİ, kısa süre önce geçirdiği trafik kazasında vefat eden cami dernek başkanı merhum İbrahim TOMBAKOĞLU ve eşini de anarak Allah’tan rahmet diledi.

Ardından İZMİRLİ, okunan hatimlerin duasını yaptı. Pursaklar Belediyesinin ikramıyla program sona erdi.