08.12.2017

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ Atlas Çocuk Evinde Mevlit Kandili Programına Katıldı

Pursaklar İlçe Müftülüğü rehberliğinde, 30.11.2017 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Pursaklar'daki  Çocuk Evi sakinleri ile bu evlerde düzenli olarak değerler eğitimi çalışmaları yapan din görevlilerimiz Mevlit Kandili vesilesiyle Atlas Çocuk Evi'nde bir araya geldi. Programa İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ eşi ile birlikte katıldı. Program, öğrencilerden birinin okuduğu açılış Kuran-ı Kerim'i ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Peygamberimizi anlamanın, onun güzel ahlakını örnek almanın çok önemli olduğunu vurgulayan İZMİRLİ, konuşmasına Peygamberimizin çocuklara verdiği değerden örnekler vererek  devam etti. Program Malhun Hatun çocuk evinin, ev ablaları Fatma Karakaya ile birlikte hazırladıkları ilahi ve şiirlerle devam etti. Atlas, Elif, Çınar ve Ebrar evlerinde kalan çocuklar da söyledikleri ilahiler ve şiirlerle programa renk kattılar. Programın ardından İlçe Müftüsü ve eşi çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. İkramın ardından Malhun Hatun evinin hazırladığı hadisler, Atlas evinin hazırladığı şekilli kandil kurabiyeleri  misafirlere dağıtıldı. Çocuklar seçtikleri hadisleri misafirlere yüksek sesle okudular. Müftü İZMİRLİ’nin yaptığı duaya minikler hep birlikte âmin diyerek karşılık verdiler. Programdan çok memnun kalan İZMİRLİ, programın hazırlanmasında emeği geçen bütün çocuklara, bakım elemanlarına, din görevlileri Arzu ÖZTÜRK, Yasemin KAMİLOĞLU, Sefa AY, Kadriye ÇELİKER, Ayşe ERDİNÇ ve Çocuk Evleri sorumlusu Elif ŞİMŞEK'e teşekkür etti.