08.12.2017

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ “Sağlıklı Yaşam, Helal Gıda ve Tamamlayıcı Tıp” konulu Seminere Katıldı

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ,  “Sağlıklı Yaşam, Helal Gıda ve Tamamlayıcı Tıp” konulu seminere katıldı.

İlçe müftülüğü Hidayet Camii Kur’an kursu Yöneticiliği tarafından organize edilen seminerde konuşan Pursaklar Müftüsü İZMİRLİ, “Öncelikle böyle bir semineri düzenleyen kurs yöneticimize, öğreticilerimize çok teşekkür ederim. Çok önemli bir başlık. Çocuğundan yaşlısına kadar hepimizi ilgilendiren bir konu. Bu da yaygın eğitimin bir parçasıdır. Kentleşmenin hızla ilerlediği, kent nüfusunun hızla arttığı, hazır yiyeceklerin çoğaldığı, yüksek binalarda hareketsiz yaşamın hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz” dedi.

Çağımızın en önemli iki sorununa dikkat çeken Müftü İZMİRLİ “Günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli sorun sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve bunun sonucunda çocuklarda dahi görülen obezite hastalığıdır. Diğer taraftan teknoloji bağımlılığı, sosyal medyada geçirilen ölçüsüz zaman hastalığı ki günümüzün en önemli sorunudur. İşte bu tehlikelerden nasıl korunuruz, neler yapmalıyız soruları önem arz ediyor, diye konuştu.

Daha Ahmet YARDIMCI, “Sağlıklı Yaşam, Helal Gıda Ve Tamamlayıcı Tıp” hakkında sunumunu yaptı. Sunumunda sağlıklı beslenme, ölçülü tüketim, israftan kaçınma, paylaşımın önemi, sağlık kuralları konularını ele aldı. Bayanların çok memnun kaldığı seminerin devamını talep ettiler.