17.11.2017

Pursaklar Müftülüğünde “ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ”Düzenledi

Pursaklar Müftülüğü konferans salonunda 15.11.2017 tarihinde Pursaklar, Akyurt ve Çubuk İlçelerinde bayan hafızlık sınıfı öğreticilerin katıldığı bir seminer düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen PDR Öğretmenleri Merve GÜL, Gizem SEZER tarafından verilen “ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ” Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin açış konuşmasıyla başladı.

İZMİRLİ yaptığı konuşmada “Öfke bir duygudur. Her canlıda vardır. Öfke insan için söz konusu olduğunda öfke halinden, insana ve insan hayatına değer vererek kurtulabiliriz. Mümin mümine karşı sürekli öfke beslemez. İnsan öfkelenebilir ancak öfkesini nasıl kontrol edebileceğini bilmeli. İnsan niye öfkelenir, kime öfkelenir, Yakıcı, yıkıcı sözler, kötü huy ve davranışlar öfkeye sebep olabilir. Öfke gelince insanın gözü kızarır, öfke geçince de yaptıklarından dolayı insanın yüzü kızarır.” Dedi. İZMİRLİ sözlerine Hz. Ali’nin “Öfkelenmekten kendini koru, çünkü öfke, şeytanın askerlerindendir” sözünü hatırlatarak öfkenin kontrolü ancak dikkatleri farklı alana kaydırarak, manevi değerlere çevirerek, güzel duygulara yönlendirerek, dua yaparak sağlanabileceğini belirtti. Sevgili Peygamberimiz (sav) de Taif’te kavmine beddua etmedi, rahmet elçisi olarak, öfkesini kontrol ederek “Allah’ım kavmimi bağışla çünkü onlar bilmiyorlar” diye dua etti. Bizim Anadolu’muzda büyükler öfkelendiklerinde “Allah seni cennetine koysun” diye dua ederlerdi. Diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra PDR Öğretmenleri tarafından seminer verildi. Seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Seminer katılımcıların büyük beğenisini kazandı.