15.10.2017

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Kur’an Kursları Yöneticileri ile 2017 Yılında Hafızlık Belgesi Alan Öğrencilerle Bir Araya Geldi.

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ Kur’an Kursları Yöneticileri ile 2017 yılında Hafızlık Belgesi alan öğrencilerle Ehlibeyt Merkez Erkek Kur’an Kursunda 13.10.2017 tarihinde yapılan toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, 2017 Yılında Hafızlık Belgesi alan öğrenciler ile Altınova Erkek, Darul Erkam Erkek, Ehlibeyt Merkez Erkek, Fatih Erkek, Ravza Erkek, İkbal Kız, Hicret Kız, Muradiye Nihal Hatun Kız, Sirkeli Şeyh Edebali Kız Kur’an Kursları yöneticileri ve öğrencilerin ders hocaları katıldı.

Müftü İZMİRLİ, yaptığı konuşmada 2015 yılında 9, 2016 yılında 37, 2017 yılında da 72 öğrencimiz hafızlık imtihanında başarılı olup Hafızlık Belgesini almıştır. Her birini tebrik ediyorum. En kısa zamanda da hafızlık icazet programını da yapacaklarını söyledi. Dünden bugüne hafızlık eğitimine değinen Müftü İZMİRLİ eğitim çalışmalarımızı değerlendirmek, daha verimli hale getirme, tecrübelerimizi paylaşmak, bu süreçte gördüğümüz eksiklikleri müzakere etmek, istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Temel amacımız, kimlikli hafız yetiştirmek. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin yanı sıra, kıraati, tilaveti ile beraber, onun getirmiş olduğu mesajlarını da idrak eden, yaşayan bir birer hafız olmalarıdır. Bir genç, Kur’an-ı yaşayan genç bir hafızı gördüğünde ona imrenecek, onu örnek alacaktır. Hafız olmak çok önemli, ancak hafız kalmak çok daha önemlidir. Esas iş hafızlığı bitirdikten sonra başlamaktadır. Şimdi daha çok çalışmalıyız şeklinde konuştu.

Bu vesileyle yoğun emek veren kurs yöneticilerimize, öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Her türlü himayelerini gördüğümüz Pursaklar Kaymakamı Sn. İhsan KARA Beyefendiye, ayrıca her türlü desteğini veren Pursaklar Belediye Başkanı Sn. Selçuk Çetin beyefendiye huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Hayır ve hasenat sahiplerini tebrik ediyorum, yardımlarının Yüce Allah nezdinde kabul görmesini diliyorum.