15.10.2017

Pursaklar Müftüsü Okuyan Öğrencileri Kabul Etti

Pursaklar İlçe Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017- 2018 Eğitim Öğretim döneminde de Türkiye Diyanet Vakfı Pursaklar Şubesinin katkılarıyla “OKU-YORUM” proje kapsamında kitapsever öğrenciler bir araya geldiler.

Öğrenciler, proje koordinatörü Yasemin KAMİLOĞLU, Okul Müdürü Gökhan Oğul, Müdür Yr. Sertaç Tertekin ve Din Kültürü Öğretmeni Ayşe Maraz eşliğinde Pursaklar Müftüsünü 13.10.2017 tarihinde makamında ziyaret ettiler. Her ay önceden belirlenen kitabı okuyup sonra da bir araya gelip okunan kitabı değerlendiren öğrenciler Müftü Hasan İZMİRLİ’nin konuşmasını dikkatli bir şekilde dinlediler. İzmirli konuşmasında “Dinimizin ilk emri iman etmek, namaz kılmak değildir. Allah (C.C) okumayı, düşünmeyi emretmiştir. Her yararlı olanın okunması emredilmiştir. Bizler çok okumalıyız, engelleri bilgi ile aşmalıyız. Hayatın her alanıyla ilgili okumalarımız olmalı: Sanat, kültür, edebiyat, bilim, medeniyet, felsefe, insanlık tarihi, tarih, coğrafya vs. İşte o zaman bilgi toplumu oluruz. Cehaletle bir yere varılmaz. Öğrendiğimiz doğru bilgileri de yaşamalıyız. Bu da Müslümanın en önemli özelliğidir. Her birinizi tebrik ediyorum. Yaptığınız bu çalışma çok değerli, kitap okumak çok önemli, bilgi çok değerli, bu işi yapan sizler çok değerlisiniz. Milletimizin önünü sizler açacaksınız. Gençlere çok iyi örnek oluyorsunuz. Dedi.

Bu konuda size yardımcı olan, yol gösteren proje koordinatörümüz, ADRB Koordinatörümüz Yasemin Kamiloğlu’na, okul müdürümüze, öğretmenlerimize çok teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.