31.07.2017

PURSAKLAR MÜFTÜLÜĞÜ VELİLERE SEMİNER DÜZENLEDİ

Pursaklar Müftülüğü rehberliğinde, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun koordinatörlüğünde yaz Kuran kursu öğrenci velilerine yönelik 27.07.2017 tarihinde “Eğitimde Ailenin Yeri, Çocuğumu Anlıyorum” konulu seminerimiz Sn. Psikolog Aynur Tutkun’un konuşmacı olarak katılımıyla Saray Kültür Merkezinde farklı bir dinleyici kitlesi ile gerçekleşti. Çocuk eğitimindeki aşamaları, çocukların yaşlarına göre anlatan Tutkun; dini eğitim için kaba bir tasnif yapılacak olunursa 0-6 yaş dönemi ‘’telkin,’’ 7-10 yaş dönemi "teşvik,’’ 11-14 yaş dönemi "ikaz,’’ 14 yaş ve üzeri ise müsamaha dönemi olarak isimlendirilebileceğini ve bu çerçevede çocuğun sağlam bir temelle yetişmesi gerektiğini bildirdi. Bu aşamalar doğrultusunda, Allah’ı anlamaya çalışan çocuğun sorduğu sorulara hayal gücünü örselemeyecek cevaplar verilmesi gerektiğini savunan Tutkun, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz” hadis-i şerifi ile anne ve babanın çocuk gelişiminde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ve Allah Resulünün örnekliği ışığında hareket etmek gerektiğini vurguladı. Konuşmacıya hediye takdimi ile program sona erdi.