18.07.2017

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI

15 Temmuz 2016 sene-i devriyesi münasebetiyle 14 Temmuz 2017 tarihinde Pursaklar Müftülüğü Merkez Camiinde tüm şehitlerimiz için Kur’an Ziyafeti Programı düzenlendi.

Programda Mustafa ÇİÇEK, Erdal ERDEM, Âdem AYDIN, Veysel DİREN, Tuncay ÖZBEY hocalarımız ve Ehlibeyt Merkez Erkek ve Altınova Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerimiz tarafından Kur’an-Kerim tilaveti edildi, tekbir salatü selam ve tesbihat okundu.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ yaptığı konuşmada; Devletimiz, Milletimiz, Ülkemiz, geçtiğimiz sene 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Yaşanan hain darbe girişimi, sadece ülkemizi değil, Müslüman dünyayı ve umutlarını barışa, adalete ve itidale bağlamış olan insanlığı da hedef almıştır. 15 Temmuz, devletimizin bekasını hedef alan, toplumumuzun değerlerini hiçe sayan, müstevli emeller uğruna memleketini ateşe vermekten çekinmeyen karanlık bir zihniyetin ürünüdür.

Arkasına birçok şer odağının desteğini alarak güçlenen ve sadece darbe değil, aynı zamanda katliam planları yapan FETÖ yapılanmasının karşısında milletimizi muzaffer eyleyen, ilahî kudretten başkası değildir. Bu asi topluluğa karşı göğsünü siper eden halkımızın yegâne istidadı ve imdadı, Allah’a olan imanı ve vatana olan aşkıdır.Hak Teâlâ, bu imanı ve aşkı karşılıksız bırakmamıştır. Bir yıl sonra bugün, O’na olan hamdimizi ve şükrümüzü artırmak öncelikli vazifemiz olmalıdır.

Diğer bir vazifemiz ise şehitlerimizin hakkını vermek, gazilerimizin kıymetini bilmektir.

15 Temmuz bizlere göstermiştir ki, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz.

Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Şimdi hesap veriyorlar.Aklını, idrakini, izanını ve vicdanını ihanet odaklarına kiralayanlar, kendi tuzaklarında boğulmuşlardır. Her kim vatanın, ümmetin, mazlumun, mağdurun ve muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve inayeti onun yanında olmuştur.

15 Temmuz’dan sonra birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etme adına ülkemizin dört bir yanında oluşan coşkunun, kararlılığa ve istikrara dönüşmesi için her birimizin üzerine düşen sorumluluklar vardır. Güven bunalımını aşmak; önce Allah’a sonra da birbirimize duyduğumuz güveni pekiştirmekle, fitne ve fesat söylemlerine itibar etmemekle mümkün olacaktır.Katran karası bir gecede “Bismillah” diyerek abdestini alan, “şehadet getirerek” evinden ayrılan, “Allahü Ekber” diyerek yollara koyulan bu milletin evlatları, huzurun teminatıdır.

İhanet kalkışmasına karşı en etkili cevap, Rasul-i Ekrem’e salat ve selam gönderen, hâlimizi Rahman’a arz eden sala sesleri olmuştur.

“EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN, DARBELERİ SUSTURAN SALALARA” SALALARIN ŞAHİTLİK ETTİĞİ ŞANLI DİRENİŞİN ADIDIR 15 TEMMUZ. “Hâfız” ismiyle bizleri büyük bir fitneden muhafaza buyuran Rabbimize nihayetsiz hamdolsun. Milletimize bu ağır imtihanda cesaretli, metanetli ve iradeli olmayı nasip eden Yüce Rabbimiz,. Milletimizin geleceğini aydınlık ve müreffeh eylesin. İfadelerine yer verdi. Konuşmanın akabinde İZMİRLİ, ülke genelinde okunan 100 bin hatmi şerifin duasını yaptı.

Program çıkışında Pursaklar Belediyesi halka irmik helvası ikram etti.