21.05.2017

Pursaklar Sirkeli Aş. Camii Sabah Namazı Coşkusu

21 Mayıs 2017 tarihinde Sirkeli Aş. Camiinde gençlerle sabah namazı buluşması yapıldı.

İlçe Müftülüğü rehberliğinde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Pursaklar Belediyesinin katkılarıyla Sirkeli Aş. Camiinde “Gençlerle Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programa çevre cami görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri, muhtarlar, cami dernek başkanları, emekli görevliler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gençler ve çok sayıda bay bayan vatandaşımız katıldı.

Program, Altınova Erkek Kur’an Kursu öğrencilerin Yasin-i Şerif tilavetiyle başladı. Namazdan sonra Hicret Cami İmam Hatibi Erdal Erdem’in rehberliğinde cemaatin de coşkulu katılımıyla okunan tesbihatla devam etti. Ehlibeyt Merkez Erkek Kur’an Kursu öğreticisi İsmail Çakmak hocamızın tilaveti cemaati duygulandırdı. Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ de yaptığı konuşmada “samimiyetten” bahsetti. İhlas ve samimiyet, içten ve gönülden bağlılık, iyi niyet ve Allah rızasını gözetme Müslümanın en önemli özelliğidir. Biz imanımızda, ibadet hayatımızda, ilişkilerimizde bu değerleri yaşamalıyız. Dünya ve ahirette kurtuluşumuz buna bağlıdır. Ayet ve hadisler ışığında ihlas ve samimiyeti anlattı. Konuyla ilgili Sevgili Peygamberimiz anlattığı olayları hatırlattı. Konuşmasını “Her türlü riyadan, gösterişten, desinler görsünler anlayışından kaçınmalıyız. Riyanın insanı sonuçta cehenneme götüreceğini ilgili hadisi zikrederek” sürdürdü.

Ardından İzmirli şehitler ve geçmişlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı. Katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.