20.05.2017

ANKARA MÜFTÜSÜ MEHMET SÖNMEZOĞLU PURSAKLAR’DA

Ankara Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU 18.05.2017 tarihinde Pursaklar’da görev yapan din görevlilerine hitap ettikten sonra Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin refakatinde inşaatı devam eden camileri ziyaret etti.

İnşaat halindeki Yıldırım Beyazıt Camiini ziyaret ederek Müftü İZMİRLİ’den bilgi aldı. Aynı camide ikindi namazını kılan SÖNMEZOĞLU, namazın akabinde cemaate sohbet yaptı.

Ardından Tebessüm Külliyesi Cami inşaatını ziyaret etti. Dernek Başkanı İsmail Yılmaz ve belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Bayır’ın hazır bulunduğu ziyarette inşaat ve cami hakkında bilgi aldı. Kadınlar için ibadet yeri olarak bir katın bağımsız müstakil tamamen bayanlara tahsis edildiğini duyunca büyük bir memnuniyet duydu ve yardım sözü verdi.

En son Saray Merkez Cami inşaatını gezdi. Dernek Başkanı Ferhat Aksoy’dan inşaat ve caminin büyüklüğü ve maliyeti hakkında bilgi aldı.

Yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu, camilerde ibadet yerleriyle birlikte ilim, eğitim mekanların oluşturulmasının çok önemli olduğunu belirtti.