20.05.2017

Hidayet Camii Kurân Kursu Yıl Sonu Programı

Pursaklar İlçe Müftülüğü Hidayet Camii Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencilerin yılsonu programı 18.05.2017 Perşembe günü saat 10.00’da ÇASGEM Konferans salonunda gerçekleşti. Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin iştirak ettiği programa, veliler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin programda bir konuşma yaptı. İZMİRLİ konuşmalarında; Hidayet 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunun bu eğitimde öncü olduğunu, yapılan hizmetlerin önemini ve başarıyla bu hizmete devam ettiklerini, ayrıca diğer açılan kurslarımıza örnek teşkil ettiğini belirtti. Müftümüz öğreticilere özverili çalışmalarından dolayı, velilere de bu eğitime sahip çıkarak çocuklarını kurslara gönderdikleri için teşekkür etti. Konuşmasına “bir Milletin en büyük zenginliği yetişmiş insan kaynağıdır. Yarını görmek için bugünün çocuklarını çok iyi eğitmek gerekiyor. Bunun için çok çalışmalıyız. Dedi. Konuşmalarının sonunda, Pursaklar’da inşaatı devam eden 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları hakkında bilgi verdi. Yıl boyunca azimle, gayretle kursa devam edip başarıyla bitiren minikler, Müftümüz Hasan İZMİRLİ’nin elinden madalyalarını alarak mutlu oldular.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Peygamberimizin hayatından kesitlerle devam ederken, Osmanlı dönemindeki ‘’Bed’i Besmele’’yi miniklerimiz Âmin Alayı ile bize tekrar hatırlattılar. Çocuklarımız Vatan Nedir? Rontuyla, Çanakkale’deki kadınlarımızın kahramanlıklarıyla, Mevlana, Yunus Emre ve Âşık Veysel gibi gönül erlerinden incilerle, Şehit Ömer Halisdemir anısına yazılan 30 Kuş şiiriyle vatanın değerini ve kıymetini bizlere göstererek duygu dolu anlar yaşattılar.

Halk Oyunu gösterisiyle devam eden program yavrularımızın anne babalarına nasihatleriyle sona erdi.