16.05.2017

AİLE HAYATINDA MAHREMİYET

Pursaklar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "AİLE HAYATI PROJESİ" kapsamında, 09.05.2017 tarihinde, Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda, Uzman Psikolog Yasemin Oğuz’un sunumuyla “Aile Hayatında Mahremiyet” konulu hanımlara yönelik seminer düzenlendi.

Ailenin huzuru ve devamlılığı için, aile hayatında mahremiyetin önemine vurgu yapan Yasemin Oğuz, eşlerin mahrem hayatlarında bazı sorunlarla karşılaşabileceğini, bu sorunların çözülememesi durumunda ailede sıkıntıların ortaya çıkabileceğini, hatta boşanmaya varan durumların ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Ailede yaşanan mahrem sorunların genel sebeplerinin;

-Organik rahatsızlıklar,

-Ruhsal rahatsızlıklar,

-Eğitim eksikliği, bilgisizlik,

-Duygusal sorunlar,

-Yetiştirilme tarzı,

-Kişilik özellikleri,

-Alkol, sigara, bağımlılıklar,

-Yaşanmış travmalar,

-Stres, olarak sıralayan Oğuz, gerektiği noktada uzman desteği alınmasının problemlerin çözümünde önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Sağlıklı bir ailenin, sağlıklı bir toplumu oluşturacağı düşüncesi ile ailenin korunması ve devamlılığının sağlanması için, mahrem konuların tabu olmaktan çıkarılıp, uzman desteği alınması noktasında bilinç oluşturulması vurgusunu yaparak böyle bir seminer düzenlediği için  Pursaklar Müftülüğü ADRB'na teşekkür etti. Program Diyanet Vakfı Pursaklar Şubesi'nin katkılarıyla konuşmacıya ve katılan bayanlara hediye takdimi ile son buldu.