12.05.2017

BERAT KANDİLİNDE COŞKU

Pursaklar Müftülüğü 10 Mayıs 2017 Çarşamba akşamı, akşam namazına müteakiben Saray Eyüp Sultan Selim Camiinde kandil programı icra etti.

Akşam ezanına müteakiben Cami Derneği tarafından verilen iftar yemeğinden sonra camiye geçilerek Darul Erkam Erkek Kur’an Kursu, Fatih Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı. Kurs öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilahi dinletisi ile devam etti.

Gecenin önemine binaen İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ “Berat kandilini tebrik ederek, Beraat Gecesinin fazileti, değeri, özelliklerinden bahsetti. Bu gecede rızıkların taksim edildiği, ecellerin takdir edildiği, gelecek seneye kadar cereyan edecek olaylarla ilgili işlerin ilgili meleklere bildirildiğini, bu bakımdan bu gecede hakkında hayırlı şeyler takdir olunup, iyi şeylerin yazılmasını dileyen insan, geceyi ibadetle, dua ile geçirmesi gerektiğini, hakkımızda verilecek hükümlerin iyi olması için ısrarla niyazında bulunulmasının önemini anlattı. Konuşmasını, Duhan süresinin ilk ayetlerini okuyarak sürdüren İzmirli; Berat bizim için kötü duygu ve alışkanlıklardan arınma, temizlenme fırsatı vermektedir. Bu gece rahmet ve mağfiret gecesi. Arınma, manevi gelişimini sağlamlaştırma gecesi. Mümin insan hayatında önüne çıkan ve onu yokluğa, yokuşa, ölüşe sürükleyen her türlü engelleri kaldırmasını bilmeli, kendini Rabbimizin muradı doğrultusunda değiştirmelidir. Allah’ın rahmeti her şeyi kuşatmıştır yeter ki biz isteyelim. İlahi rahmetten nasiplenemeyecekleri tek tek izah ederek bu durumlardan uzak durmalıyız. Diyerek tamamladı.

Program, yatsı namazı kılındıktan sonra Darul Erkam Erkek Kur’an Kursu öğreticisi Orhan GÜNGÖR’ün tesbihatı ile devam etti. Müftü İzmirli inilen hatimlerin duasını yaptı. Çıkışta halka ikramda bulunuldu.