11.05.2017

BİLİNÇLİ MEDYA KULLANIMI SEMİNERİ

Pursaklar Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosunun Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği “Bilinçli Medya Kullanımı” konulu seminer 11.05.2017 tarihinde Medine İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Programa Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli, konuşmacı Ahmet YARDIMCI, Medine imam Hatip Ortaokulu Müdürü, okul öğretmenleri, kurs yöneticileri, öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Müftü İZMİRLİ “Biz sosyal bir varlığız. Etkileniriz, yeni gelişmelere merak duyar ilgi gösteririz. En çok kullandığımız ve etkisinde kaldığımız konu ise medyadır. Biz medyayı ne kadar ve nasıl kullanmalıyız, ne kadar ihtiyacımız var, bunun sınırını biz mi koymalıyız, bu konuda yardıma ihtiyacımız var mıdır? İşte bu çerçevede bir bilinç oluşturmak için bu programı düzenliyoruz. Sömürülen değil, üreten olmalıyız.” Dedi.

Konuşmasına sunumla başlayan Ahmet YARDIMCI “Medyayı kullanma konusunda beynimiz, aklımız bizi kontrol etmeli, bu manada aklımızı iyi kullanmalıyız, çalışmalıyız. Biz üretmeli, yazılımını biz yapmalıyız. İçini de biz doldurmalıyız. Medyanın kötü ve yanlış kullanılması durumunda bundan en çok kendimizin olumsuz manada etkileneceğimizi söylemek isterim. Bunun çok açık örnekleri var ”dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden sunum beğeniyle dinlendi ve izlendi.

Konuşmacıya İlçe Müftüsünün teşekkür etmesi ve hediye takdimi ile program sona erdi.